FødevareWatch

Amerikansk Danisco-ejer går med fusionsplaner

Ifølge The Wall Street Journal ligger de to amerikanske kemigiganter Dow Chemical og DuPont i forhandlinger om en fusion.

De to amerikanske kemigiganter Dow Chemical og DuPont er i forhandlinger om en fusion, lyder det fra kilder med kendskab til sagen ifølge The Wall Street Journal.

Transaktionen, der vil skabe en virksomhed med en værdi på næsten 120 mia. dollar, kan ifølge avisen blive annonceret i løbet af de kommende dage. Efter en sammensmeltning kan der blive tale om at opsplitte det i tre dele, mener den amerikanske erhvervsavis endvidere at vide.

Dow Chemicals topchef, Andrew Liveris, forventes at blive formand for det nye selskab, mens DuPonts administrerende direktør, Edward Breen, står til at beholde sin titel.

Wall Street Journal, som først bragte fusionsrygterne til torvs, kender ikke de nærmere vilkår for transaktionen, men nogle af avisens kilder til historien siger, at der vil være tale om en fusion med ligeværdige perter, og at der dermed ikke vil være nogen stor præmie til nogen af aktionærerne.

Endnu er intet dog underskrevet, og transaktionen kan falde til jorden, noterer kilderne ifølge avisen.

DuPont har flere gange tidligere vist sig fra den opkøbshungrende side, blandt andet i 2011 med købet af den danske virksomhed Danisco.

Landbrugsgiganter sår frø til mulig sammenlægning

Nestlé vil fjerne kunstige farvestoffer i USA

Storaktionær raser over Danisco-opkøb

Dupont skuffede på toplinjen i fjerde kvartal 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier