FødevareWatch

Danish Crown vil spare 375 mio hos leverandører

Som på slagterierne vil Danish Crown effektivisere samarbejdet med sine eksterne leverandører af emballage, transport, ingredienser mv. Planen er at spare sammenlagt 375 mio. kr.

Foto: POLFOTO

Efter at have været gennem store effektiviseringer på slagterierne har Danish Crown nu kastet sit blik på de mange leverandører, som ikke er landmænd, der årligt sender millioner af kreaturer og svin af sted mod slagterikoncernen.

Danish Crown er gået i gang med at kigge på de besparelser, der kan findes ved at pulje opkøb og i det hele taget effektivisere samarbejdet med eksterne leverandører af emballage, transport, ingredienser osv., skriver Børsen tirsdag.

"Vi vil ved internationalt samarbejde mellem vores indkøbere i forskellige lande og på forskellige lokationer hente små 3 pct. af vores eksterne indkøb – svarende til 50 mio. euro (375 mio. kr.), Vi synes, det er ambitiøst, fordi de 3 pct. skal komme på toppen af de resultater, vi har hentet ved over en årrække at opbygge professionelle indkøbsorganisationer i alle store selskaber," siger koncerndirektøren i Danish Crown, Flemming Enevoldsen til avisen.

Slagterikoncernens eksterne indkøb udgør hvert år over 12 mia. kr., og direktøren håber, at man vil kunne plukke nogle lavthængende frugter ved at tilbyde leverandørerne at levere til flere af Danish Crowns anlæg, og man dermed kan indkøbe større voluminer ad gangen.

DC Beef-direktør satser på et forudsigeligt 2016

Danish Crown får godkendt tysk samarbejde

Danish Crown finder gateway til Afrika

Danske leverandører rykker med Netto ud i verden

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier