FødevareWatch

Danish Crown får godkendt tysk samarbejde

Andelshaverne kan se frem til bedre afregning, lyder det fra Danish Crowns topchef, Kjeld Johannesen, efter myndighederne har godkendt slagteriets tyske joint venture Westcrown. Produktionen på det nye slagteri starter allerede om få måneder.

Foto: POLFOTO

Danish Crown har slået pjalterne sammen med den tyske konkurrent Westfleisch om det 50/50-ejede joint venture Westcrown. Og nu er det nye slagteri en realitet, fordi konkurrencemyndighederne har godkendt samarbejdet, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Westcrown skal stå for udbening og salg af so-kød.

"Det er dejligt at få formaliteterne på plads, og vi skulle gerne kunne begynde produktionen allerede i starten af det nye år. Ved at have vores egne udbeningsfaciliteter forventer vi at kunne sikre vores so-andelshavere en bedre afregning. Helt konkret skærer vi et mellemled væk, så vores ejere kan hente den indtjening," siger Danish Crowns adm. direktør, Kjeld Johannesen, i meddelelsen.

Christian Leding, der er medlem af koncerndirektionen i Westfleisch SCE, glæder sig også i meddelelsen over, at samarbejdet nu har fået grønt lys.

"Vi ser det som et særdeles værdifuldt skridt, at to så respekterede virksomheder nu går sammen om både produktion, salg og markedsføring af kød fra søer. Vi er sikre på, at der vil være betydelige gevinster for begge virksomheder ved at samle aktiviteterne. Fra start vil produktionen foregå i Schöppingen, men vi forventer at flytte til nye lokaler i Dissen i første halvdel af det nye år," lyder det fra ham.

I øjeblikket slagter Westfleisch 350.000 søer om året i Schöppingen. Danish Crown slagter årligt ca. 325.000 søer i Danmark. De er hidtil blevet solgt som halve slagtekroppe til aftagere i primært Tyskland. Fremover vil de to virksomheders samlede slagtninger alle blive udbenet på Westcrowns nyetablerede produktionsanlæg i Dissen syd for Osnabrück.

"Ved at pulje kræfterne med Westfleisch opnår vi fra dag 1 et betydeligt råvaregrundlag, som gør samarbejdet attraktivt for begge parter. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at den her investering vil komme vores ejere til gode," siger Kjeld Johannesen.

Ligesom Danish Crown er Westfleisch et andelsselskab. Mens Danish Crown er ejet af cirka 8.000 danske landmænd, består Westfleischs ejerkreds af over 4.200 landmænd fra primært den nordvestlige del af Tyskland.

Nyt tysk samarbejde langtidssikrer danske slagteri-job

Danish Crown i joint venture med tysk konkurrent

Kritik af Danish Crowns regnskab: Det er uforskammet godt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier