FødevareWatch

Danish Crown i joint venture med tysk konkurrent

Under joint venturet Westcrown vil Danish Crown og en stor tysk konkurrent arbejde sammen om at gøre udbeningen af søer billigere.

Foto: Joachim Adrian

Danish Crown og tyske Westfleisch har indgået en aftale om et joint venture, der skal nedbringe omkostningerne i forbindelse med udbeningen af søer. Ved at skære et dyrt led væk i forbindelse med slagtningen af de danske søer, håber Danish Crown at kunne øge afregningen til de danske andelshavere.

"Vi har en klar forventning om, at vi ved at have vores egne udbeningsfaciliteter vil kunne sikre vores ejere en bedre afregning. Helt konkret skærer vi et mellemled væk, så vores ejere kan hente den indtjening," siger adm. direktør for Danish Crown Kjeld Johannesen i en meddelelse.

Helt konkret skærer vi et mellemled væk, så vores ejere kan hente den indtjening"

Kjeld Johannesen, adm. direktør, Danish Crown
Danish Crown slagter årligt ca. 325.000 søer i Danmark, som hidtil er blevet solgt som halve slagtekroppe til aftagere i primært Tyskland. I fremtiden skal de primært sendes til Wetsfleischs afdeling i Schöppingen tæt på den tysk/hollandske grænse, hvor man har specialiseret sig i udbening af søer

"Vi har længe haft fokus på at øge betalingen til de andelshavere, der leverer søer til Danish Crown. Sidste år effektiviserede vi slagtningen af søer i Danmark betydeligt, og nu er vi klar til at tage det næste skridt. Ved at pulje kræfterne med Westfleisch opnår vi fra dag ét et betydeligt råvaregrundlag, som gør samarbejdet attraktivt for begge parter. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at den her investering vil komme vores ejere til gode, siger Kjeld Johannesen.

"Ved at indgå en aftale om et så lovende joint-venture kort efter, vi har foretaget en større strategiske investering inden for oksekød, sender vi et stærkt signal til både vores ejere og kunder om, at vi er en troværdig og fremtidsorienteret partner," siger Dr. Helfried Giesen, der er ordførende direktør for Westfleisch, der ligesom Danish Crown er et andelsselskab.

Mens Danish Crown er ejet af cirka 8.300 danske landmænd, har Westfleischs en ejerkreds på godt 4.200 landmænd fra primært den nordvestlige del af Tyskland.

Samarbejdsaftalen afventer godkendelse af de relevante konkurrencemyndigheder

Svinekød overgår oksekød i USA

Danish Crown-konkurrent har succes med åbne stalde

Danske landmænd ekspanderer - i udlandet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier