Engang var oksekød den mest producerede kødtype i hamburgerens hjemland, USA. Men for et par årtier siden overtog fjerkræ førstepladsen, og nu kan landets tidligere kødkonge ryge endnu et trin ned af rangstigen.
Det skriver Bloomberg.
De seneste estimater fra de amerikanske landbrugsmyndigheder, USDA, peger således på, at den samlede produktion af svinekød i USA vil stige med 4,6 pct. i 2015, mens produktionen af oksekød vil falde til det laveste niveau i 22 år. Dermed vil svinekødsproduktionen overstiger produktionen af oksekød for første gang siden 1952.
Svinekødsproduktionen forventes ifølge USDA’s beregninger at lande på 23,908 mia. pund, mens okeskødsproduktionen vil falde med 1,7 pct. til 23,901 mia. pund. For begge kødtyper er der dog et stykke op til de 39,206 mia. pund fjerkræ, som der ifølge estimaterne vil blive produceret i USA i år.
Den amerikanske svinekøds industri har ellers været hårdt ramt igennem de seneste år pga. det omfattende udbrud af svinevirussen PEDv, som har slået omkring 10 pct. af landets svinebestand ihjel.
Men sygdomsproblemerne ser ud til langt om længe at være på retræte, mens rekordhøje priser på svinekød samt billigere foder har ført til opdræt af langt flere søer og større grise. Og det er ifølge Bloomberg blandt de væsentligste grunde til, at de amerikanske svinekødsproducenter formentlig går et rigtig pænt år i møde.
På jagt efter ’New Normal’ i svinekødsmarkedet
Flere lande begrænser import af amerikansk fjerkræ
USDA: Dræbervirus truer Europas svineindustri
Amerikansk svine-virus hopper til Hawaii
Så tungt sidder Danish Crown-rival på markedet i USA