FødevareWatch

Svinekød overgår oksekød i USA

For første gang i mere end 60 år ser mængden af svinekød produceret i USA ud til at blive større end mængden af oksekød, viser beregninger fra de amerikanske landbrugsmyndigheder.

Foto: Colourbox

Engang var oksekød den mest producerede kødtype i hamburgerens hjemland, USA. Men for et par årtier siden overtog fjerkræ førstepladsen, og nu kan landets tidligere kødkonge ryge endnu et trin ned af rangstigen.

Det skriver Bloomberg.

De seneste estimater fra de amerikanske landbrugsmyndigheder, USDA, peger således på, at den samlede produktion af svinekød i USA vil stige med 4,6 pct. i 2015, mens produktionen af oksekød vil falde til det laveste niveau i 22 år. Dermed vil svinekødsproduktionen overstiger produktionen af oksekød for første gang siden 1952.

Svinekødsproduktionen forventes ifølge USDA’s beregninger at lande på 23,908 mia. pund, mens okeskødsproduktionen vil falde med 1,7 pct. til 23,901 mia. pund. For begge kødtyper er der dog et stykke op til de 39,206 mia. pund fjerkræ, som der ifølge estimaterne vil blive produceret i USA i år.

Den amerikanske svinekøds industri har ellers været hårdt ramt igennem de seneste år pga. det omfattende udbrud af svinevirussen PEDv, som har slået omkring 10 pct. af landets svinebestand ihjel.

Men sygdomsproblemerne ser ud til langt om længe at være på retræte, mens rekordhøje priser på svinekød samt billigere foder har ført til opdræt af langt flere søer og større grise. Og det er ifølge Bloomberg blandt de væsentligste grunde til, at de amerikanske svinekødsproducenter formentlig går et rigtig pænt år i møde.

På jagt efter ’New Normal’ i svinekødsmarkedet

Flere lande begrænser import af amerikansk fjerkræ

USDA: Dræbervirus truer Europas svineindustri

Amerikansk svine-virus hopper til Hawaii

Så tungt sidder Danish Crown-rival på markedet i USA

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier