Dansk økoeksport steg 12 pct i 2014

Danske virksomheder solgte økologiske varer til udlandet for 1,7 mia. kr. i 2014. Det er en stigning på 12 pct. i forhold til året før, og man forventer nu, at eksporten vil runde tre milliarder senest i 2020.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af økologiske danske varer fortsatte med at stige i 2014, og samlet lød væksten ifølge en meddelelse fra Økologisk Landsforening på 12 pct.

Det er ifølge foreningen niende år i træk, at økologi-eksporten sætter rekord og samlet er eksporten cirka syvdoblet på 10 år.

I 2014 udgjorde eksporten af danske økoligske varer i alt 1,721 mia. kr.

"Økologi er slået igennem i dagligvarekæder og professionelle køkkener i rigtig mange lande - og udviklingen går kun i én retning: opad! Dansk økologi er eftertragtet i udlandet på grund af vores mangeårige erfaringer med økologisk produktion. Vi er det land i verden, der har den højeste økologiandel i vores fødevaresalg. Det betyder bl.a., at de danske virksomheder kan bidrage med et bredt udvalg af innovative, økologiske produkter," udtaler Helene Birk, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening

Tyskland er fortsat det største eksportmarked for danske øko-virksomheder og udgør 48 pct. af eksporten, mens Sverige i 2014 stod for den største stigning og sidste år udgjorde 17 pct. af den samlede økoeksport fra Danmark. Eksporten af økologiske mejerivarer og æg vejer fortsat tungest i statistikken og udgør 51 pct. af eksporten. Det er ifølge Økologisk Landsforening en tidobling siden 2005. Eksporten af økologisk frugt og grønt steg fra 120 mio. kroner i 2013 til 210 mio. kroner i 2014 – det er en stigning på 75 pct.

Fremadrettet regner markedschefen med at se kurvene fortsætte opad.

"Vi forventer, at den danske eksport af økologiske varer vil fortsætte med at stige minimum 10 procent hvert år de kommende år og således nå minimum tre milliarder i 2020. Det er en udvikling, som er til stor gavn for vækst- og jobskabelsen inden for den grønne sektor – og ikke mindst for dansk miljø, natur og grundvand," udtaler Helene Birk i meddelelsen fra Økologisk Landsforening.

Hanegal knækker koden og præsenterer rekordregnskab

Minister vil fremme økoeksport med mindre millionbevilling

Mange pesticidrester i EU-frugt - dansk frugt har færrest

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også