Landedirektør for Arla Danmark, Thomas Pietrangeli, efterlyser flere nuancer i debatten om økologiske og konventionelle produktionsformer, skriver han i et indlæg på Altinget.dk
For eksempel fremhæver landedirektøren en kronik, som Politiken bragte 16. november, som er forfattet af Jesper Bak, seniorrådgiver ved Center for Bioscience ved Aarhus Universitet.
Jesper Bak fremhæver blandt andet, at konsekvenserne af en 100 pct. økologisk, dansk produktion ikke nødvendigvis kun er positive, men at det afhænger af produktet, der skal fremstilles.
”For mig at se var det befriende at læse denne kronik, fordi der her blev lagt op til, at øko-debatten skal nuanceres. Man bør nøgternt forholde sig til de konsekvenser, der er ved de forskellige produktionsformer. Sagen er jo nemlig, at øko-debatten er fuld af dilemmaer med flere forskellige niveauer af nuancer,” skriver Thomas Pietrangeli.
Landedirektøren fastslår dog samtidig, at konventionel produktion ikke nødvendigvis løser de globale klimaudfordringer, som vi står overfor.
Arla satser stort på snacks og mad på farten
Arla skærer 20 pct fedt væk i populært produkt
Arla kan spænde ben for Coops hjælp til landmændene
Ny mælkekarton skærer 20 pct af CO2-udledningen
Hækkerup og Arla jubler over Rema-udmelding