FødevareWatch

Milliardstor fiskefusion hopper af krogen

Et thailandsk fiskeselskabs milliardopkøb af en amerikansk rival er droppet, da man ikke længere har tiltro til, at handlen kan presse igennem hos de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Foto: Colourbox

Den thailandske fiskekoncern Thai Union Group annoncerede sent sidste år, at man ville overtage sin amerikanske rival Bumble Bee Foods, men de planer er nu lagt i graven.

Det skriver Undercurrent News.

Thai Union annoncerede 19. december 2014, at man ville købe Bumble Bee for 1,5 mia. dollars, som svarede til godt 9 mia. kroner på det tidspunkt.

Men i løbet af sommeren i år indledte det amerikanske justitsministerium Department of Justice, en undersøgelse af fiskeriindustrien i USA, og det er den undersøgelse, der har stukket en kæp i hjulet på opkøbet.

”Vi har lagt mange kræfter i at få denne handel godkendt, men vi indser nu, at det ikke er sandsynligt at opnå godkendelse på grund af den øgede kompleksitet i sagen,” udtaler Thai Unions adm. direktør, Thiraphong Chansiri, ifølge fiskerimediet og tilføjer:

”Vi har besluttet at fokusere vores energi på vores nuværende forretning. Thai Union er fortsat dedikeret til det nordamerikanske fiskemarked.”

Opkøbsaftalen mellem de to selskaber annulleres med omgående effekt.

Thailandsk fiskeselskab opkøber amerikansk rival

Fiskeselskab betaler millionbøde efter ”rædselsvækkende” dødsulykke

Mistede én detailkunde - lukker fabrikker og fyrer 900

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier