FødevareWatch

Fiskeselskab betaler millionbøde efter ”rædselsvækkende” dødsulykke

Det koster amerikanske Bumble Bee 40 mio. kr., at en forfærdelig arbejdsulykke for tre år siden førte til, at en medarbejder i selskabet blev brændt ihjel i en industriovn.

Foto: Colourbox

En medarbejder i det amerikanske fiskeselskab Bumble Bee forlod for tre år siden denne jord på den vel nok værst tænkelige måde. I en bizar og tragisk arbejdsulykke endte den dengang 62-årige Jose Melena nemlig med at blive brændt ihjel levende i en kæmpe industriovn fyldt med tunfisk.

En efterfølgende retssag har nu fundet sin afslutning ved en domstol i Californien, hvor selskabet er blevet dømt til at betale i alt 6 mio. dollars, svarende til godt 40 mio. kr., i erstatning og til opgradering af sit produktionssystem for at forhindre lignende ulykker. Det skriver flere internationale medier torsdag.

”Det her er den værste dødsårsag, jeg nogensinde har hørt om. Jeg tror, at enhver person – hvis de endelig skulle dø – ville foretrække at blive skudt eller stukket i stedet for at blive bagt langsomt i en ovn,” sagde statsanklageren Hoon Chun ifølge avisen The Daily Mail i forbindelse med sagen.

”Du har ikke varmt blod i årerne, hvis du ikke på en eller anden måde bliver berørt af den her mands død. Det er rædselsvækkende,” tilføjede han.

10 mio. til familien

Bumble Bee er gået med til at bruge 3 mio. dollars på at udskifte alle sine gamle tunfiskeovne med automatisk ovne, der sikrer, at det ikke er nødvendigt for medarbejdere at gå ind i dem.

Jose Melenas tragiske dødsfald skete nemlig, da han var gået ind i en af de enorme ovne for at foretage reparationer, og en kollega, som troede han var på toilettet, havde lukket lågen og startet ovnen.

Herudover skal selskabet betale 1,5 mio. dollars – eller cirka 10 mio. kr. - til Jose Melenas familie, 750.000 dollars til en fond og et lignende beløb i egentlige bøder og retsomkostninger, skriver NBC News. Familien har dog fortsat mulighed for at starte et civilt søgsmål mod selskabet, sagde statsadvokaten ifølge Daily Mail.

Samtidig skal selskabets tidligere sikkerhedschef, Saul Florez, betale en bøde på 19.000 dollars, ligesom han har fået tre års betinget fængsel. Angel Rodriguez, der tidligere var direktør for fabriksdrift skal betale 11.400 dollars og får 18 måneders betinget fængsel.

Bizar besked skaber kaos for Pepsi-selskab

Fødevareerhverv topper listen over arbejdsulykker

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier