EU bekræfter skatteundersøgelse af McDonald's

EU-kommissionen bekræfter, at den indleder en formel undersøgelse af mistanken McDonald's skatteunddragelse via en særlig aftale i Luxembourg.
Foto: Line Ørnes Søndergaard
Foto: Line Ørnes Søndergaard
AF RITZAU FINANS

EU-kommisionen, der har konkurrencekommisær Margrethe Vestager med ombord, er tæt på at indlede en formel undersøgelse om formodet skatteunddragelse hos fastfoodkæden McDonald's.

Sagen er endnu et skridt i EU-kommissionens bekæmpelse af såkaldt aggressiv skatteplanlægning, der blandt andet har resulteret i bøder til kaffekæden Starbucks og bilproducenten Fiat.

Det skriver Financial Times.

Burgergigantens skattebetaling kom første gang i konkurrencemyndighedernes søgelys i februar, da den såkaldte Luxleaks-skandale rullede. Skandalen, der omhandler store selskabers særdeles lukrative skatteaftaler i Luxembourg, vil først resultere i retssager mod Luxembourgs regering, som efterfølgende kan blive tvunget til at opkræve den potentielt manglende skat.

En rapport foretaget af War on Want estimerer, at McDonalds i 2013 betalte 3,3 mio. euro i skat ud af en omsætning på 833,8 mio. euro.

Sagen mod McDonald's er særligt følsom, da amerikanske myndigheder tidligere har anklaget EU's konkurrencemyndigheder for at gå mere efter amerikanske selskaber end efter de europæiske. Dette ser foreløbigt ikke ud til at blive bedre, da sager mod ligeledes amerikanske Apple og Amazon forventes at ligge som de næste i rækken på Margrethe Vestagers bord.

Medier: McDonald's skal undersøges for skattefusk

Holland anker Vestagers skattesmæk til Starbucks

Vestager klar med millionbøde til Starbucks

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter