Forskning: Gær giver chokolade med helt nye smage

En ny æra af chokolade er begyndt. Forskere fra Belgien har fundet en måde at styre kakaobønnernes smag på, som gør det muligt at udvikle nye typer chokolade, der smager lige så varieret som vin og øl.
Foto: Ditte Valente/ritzau
Foto: Ditte Valente/ritzau

Hvordan en kakaobønne behandles, når den skal blive til chokolade, er helt afgørende for smagen. Noget af det vigtigste i den proces er gæren og bakterierne. Et hold forskere fra Belgien har fundet en ny måde til at styre gæringsprocessen, som gør det muligt at udvikle helt nye typer chokolade.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter