FødevareWatch

Forskning: Gær giver chokolade med helt nye smage

En ny æra af chokolade er begyndt. Forskere fra Belgien har fundet en måde at styre kakaobønnernes smag på, som gør det muligt at udvikle nye typer chokolade, der smager lige så varieret som vin og øl.

Foto: Ditte Valente/ritzau

Hvordan en kakaobønne behandles, når den skal blive til chokolade, er helt afgørende for smagen. Noget af det vigtigste i den proces er gæren og bakterierne. Et hold forskere fra Belgien har fundet en ny måde til at styre gæringsprocessen, som gør det muligt at udvikle helt nye typer chokolade.

”Det her gør det muligt at skabe en hel række af unikke chokolader, der kan matche alles yndlings-smag, ligesom vin, te og kaffe,” siger forskeren Jan Steensels, fra University of Leuven, i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier