FødevareWatch

Alfa Laval satser på Søborg

Danmarks fremtrædende rolle indenfor udvikling af teknologi til fødevareindustrien har fået det svenske industrikonglomerat til at slå kløerne i danske Søborg som globalt holdepunkt.

Svenske Alfa Laval, der laver alt fra røgrensning på verdens store fragtskibe til udstyr i den danske fødevareindustri, har valgt danske Søborg, som stedet, hvor virksomhedens arbejde inden for fødevareteknologi skal have sit udgangspunkt.

Ifølge Børsen sælger Alfa Laval årligt fødevareteknologi for seks mia. kr., ud af en samlet omsætning på knap 30 mia. kr. Ud af det danske kompetencecenter sælger Alfa Laval hvert år for 2,6 mia. kr., og at disse udgør den direkte danske eksport 700 mio. kr., forklarer divisionsdirektør for fødevareteknologi i Alfa Laval, Göran Hedby om valget af Søborg som dansk udgangspunkt.

"Markedet for fødevareteknologi er interessant for os, da vi ser en stabil global vækst på 3 til 5 pct. om året, og vi har flere år vokset mere end markedet, og det vil vi blive ved med," siger han til Børsen.

Alfa Laval er i Danmark til stede med fabrikker i Nakskov, Søborg og Kolding.

Alfa Laval sætter Q3-rekord for omsætning og resultat

Fødevareindustrien skal bruge mindre vand

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier