Appelsinproducenter i historisk store problemer

Amerikanske avlere af citrusfrugter står overfor massive sygdomsproblemer og den vigtige citrus-stat Florida styrer mod den ringeste høst siden 1964, anslås det. Problemerne har allerede kostet adskillige milliarder og mange tusinde arbejdspladser i industrien.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De omfattende problemer med den bakterielle sygdom Citrus Greening Disease eller Huanglongbing fortsætter ufortrødent i USA og truer landets omfattende produktion af citrusfrugter.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet står industrien i den vigtige stat Florida, som er verdens næststørste producent af appelsinjuice, til helt at bukke under for problemerne, hvis der ikke findes en løsning.

Sygdommen har hærget amerikanske træer og presset citrusavlerne i USA siden 2005. Det år lå Floridas samlede høst på 149,8 millioner kasser appelsiner, men en ny rapport fra Florida Department of Citrus peger på, at høsten i 2026 kan være faldet med 82 pct. til blot 27 millioner kasser.

Allerede i år vil høsten falde til 74 millioner kasser, viser tal fra de amerikanske landbrugsmyndigheder. Det er et fald på 24 pct. fra den foregående sæson og den svageste høst siden 1964.

Og ifølge undersøgelser fra University of Florida har træsygdommen allerede kostet den samlede citrus-industri i Florida et tab på 7,8 mia. dollars (54,65 mia. kr.) og fjernet mere end 7,500 arbejdspladser.

Prisen på appelsinjuice stiger voldsomt

Coca-Cola går til kamp mod citrussygdom

Amerikansk appelsinindustri under angreb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også