Lidl fjerner buræg i alle danske butikker

Som den første discountkæde i Danmark piller Lidl buræg ud af sortimentet i alle 98 danske butikker. Og ifølge Lidl er man også gået i gang med at udfase buræg i alle øvrige produkter.

Det er ikke længere muligt for forbrugerne at finde buræg i Lidls butikker i Danmark, og på sigt er det planen, at de ”skjulte” buræg i Lidls øvrige produkter også skal udfases.

Det meddeler den tyske discountkæde i en pressemeddelelse.

”Som virksomhed har vi et ansvar for, at de produkter vi sælger, bliver produceret under ordentlige forhold. Vi ved, at flere og flere danskere fravælger buræggene, og vi har derfor vurderet, at tiden er inde til, at vi fjerner buræg fra hylderne i Lidl. Samtidig har vi igennem længere tid arbejdet målrettet på at udfase buræg i vores øvrige produkter, så her er vi også godt på vej,” udtaler Lidls administrerende direktør, Finn Tang.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

Fremover vil man i de 98 butikker kun kunne finde skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg på hylderne i køledisken. Ud over at stoppe salget af buræg, har Lidl også valgt at udfase buræg i andre produkter, der findes i butikkerne – de såkaldte ”skjulte” buræg. På nuværende tidspunkt er de skjulte buræg udfaset i over 65 procent af Lidls egne produkter, der indeholder æg. Målet er, at Lidl bliver 100 pct. fri for buræg.

Under mottoet ”På Vej Mod I Morgen” sætter dagligvarekæden blandt andet fokus på at udvikle og implementere samfundsansvarlige aktiviteter både økonomisk, socialt og miljømæssigt. At Lidl fjerner buræg fra sortimentet er et led i denne strategi.

Lidl vil mere end discount i Storbritannien

Lidl giver chefer ny bil for at tage på kursus

Danske forbrugere elsker - stadig - discount

Lidl lancerer enorm offensiv på det britiske marked

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også