Godkendelsen til at eksportere pølser og varmebehandlet svinekød har været på plads siden april sidste år, men tekniske knaster fra kinesisk side har hidtil forhindret danske virksomheder i at komme i gang med eksporten.
På et eksportfremstød i Kina har Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i denne uge fået et, for producenterne, længe ventet gennembrud, der baner vejen at eksporten endelig kan komme i gang.
”Kinesernes viceminister for import og eksport har i dag lovet mig, at der så snart som muligt bliver åbnet for, at danske virksomheder kan sælge pølser og andet varmebehandlet svinekød. Det er kun tekniske knaster, der adskiller de tre danske virksomheder 3 stjernet i Vejle og Tulip i henholdsvis Horsens og Svenstrup fra at rykke ind på det kinesiske marked,” siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.
Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt
At der langt om længe er hul igennem til det kinesiske marked er af stor betydning for de danske producenter af varmebehandlet svin.
”To tredjedele af alt kød, der bliver spist af de 1,3 milliarder kinesere er svin. Erhvervet anslår selv, at det vil betyde mindst 250 mio. kroner årligt i eksport, hvis vi får åbnet for varmebehandlet svinekød til Kina, så det har stået højt på min dagsorden i Kina,” siger ministeren.
Danske Bank: Ruslands mur smadrer ikke dansk fødevareeksport
Eva Kjer: "Vi har simpelthen brug for nye markeder"
Kina oplever kødmangel efter nedskydning af 100 mio svin
Danish Crown: God kinesisk forretning trods turbulens