Arla skal spare 100 mio i Sverige

For meget mælk og lave priser i Europa presser Arla i Sverige til at spare 100 mio. svenske kr. over de næste to år. Mindst 130 medarbejdere skal afskediges.
Foto: Arla/ PR
Foto: Arla/ PR
AF SINE THOMSEN

Russisk importstop og øget produktion af mælk på det globale marked er medvirkende årsag til, at Arla i Sverige nu skal spare 100 mio. svenske kr. over de næste to år. Det skriver den svenske avis Helsingborg Dagblad.

Spareplanen betyder, at 130 medarbejdere skal forlade Arla i de kommende seks måneder, og indebærer også lukningen af Arlas mejeri i Skövde samt flytning af et lager i Stockholm-området.

”Det er en forholdsvis stor besparelse for Arla, men det betyder ikke, at der ikke kommer flere,” siger Henri de Sauvage, direktør for Arla Sverige til det svenske dagblad.

For meget mælk på markedet

Det er kombinationen af en hårdt presset mælkepris, Ruslands importstop og EUs skrottede kvotesystem, der gør, at Arla nu må gennemføre spareplanen.

Den store produktion af mælk i forhold til efterspørgslen betyder i øvrigt, at 30 procent af de svenske Arla-bønders mælk går til pulverfabrikken i Vimmerby til eksport.

”Der er ret meget i overskud. Og vi får en meget lav pris for pulveret,” siger Henri de Sauvage.

Sparerunden, som Arla selv kalder et effektiviseringsprogram, omfatter desuden besparelser i hele koncernen på blandt andet rejser, konferencer og brug af konsulenter.

Tuborgh: Arla klarer sig ved at lancere og effektivisere

Arla ruller kvalitetsprogram ud i Storbritannien

Detailgiganter udfordrer Arla

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også