FødevareWatch

Laudrups vinfirma vokser og åbner ny netbutik

Handelsfirmaet Laudrup Vin & Gastronomi er gået fra et hobbyfirma til en vækstvirksomhed med en omsætning på over 50 mio. kr. Nye produkter, opkøb og en ny webshop skal løfte firmaet op til nye højder.

Michael Laudrup

Mens det danske fodboldlandshold havde travlt med at vinde EM i Sverige, stiftede Danmarks største stjerne Michael Laudrup sammen med Per Buhl i 1992 handelsfirmaet Laudrup Vinimport, der i dag er bedre kendt som Laudrup Vin & Gastronomi.

Dengang var det et hobbyprojekt, men siden 2001 har adm. direktør Per Buhl satset 100 pct. på at få en profitabel vækstvirksomhed ud af hobbyen. Og det er i den grad lykkedes, viser firmaets regnskab for 2014/2015, der netop er blevet offentliggjort.

Jeg kan godt lide kombinationen af at vokse organisk suppleret af opkøb."

Per Buhl, medejer og adm. direktør, Laudrup Vin & Gastronomi
Resultatet efter skat vokser til 1,2 mio. kr. mod 1,0 mio. kr. året før. Bruttofortjenesten lander på 9,9 mio. kr. mod 8,9 mio. kr. i 2013/2014. Og egenkapitalen stiger til 3,4 mio. kr. fra 2,6 mio. kr.  Men det er især omsætningsvæksten på 9 pct., der gør, at regnskabet betegnes som ”særdeles tilfredsstillende”.

”Vi er en vækstvirksomhed, og derfor er det vigtigt, at vi hele tiden formår at vokse. I dag omsætter vi for 50-60 mio. kr., og vi skal gerne vokse med 10-15 pct. om året mange år endnu,” siger Per Buhl til FødevareWatch.

Ny netbutik på trapperne

Omkring halvdelen af omsætningen kommer fra salg af vin til restauranter og kæder som Mash, Madklubben og Kong Hans, cirka 30 pct. kommer fra salg til detailkæder som Føtex, Meny og Kiwi, 10 pct. kommer fra salg til erhvervskunder, der eksempelvis skal give lidt vin til medarbejderne i julegave, og de sidste 10 pct. kommer fra online salg via firmaets hjemmeside.

Den sidste del vil Per Buhl gerne have til at vokse til at udgøre 20 pct. af forretningen, og derfor lancerer Laudrup Vin & Gastronomi om 14 dage en ny internetbutik, hvor man kan købe vin og andre gastronomiske produkter.

”Det er helt klart et af de områder, hvor der er potentiale, og derfor har vi også investeret meget i den nye webshop. Jeg tror på, at det kan komme til at udgøre en dobbelt så stor del af vores samlede forretning, samtidig med at de andre områder i øvrigt fortsætter den vækst, der allerede er,” siger Per Buhl.

På webbutikken vil der ud over vin blive solgt en lang række specialiteter fra især Spanien, og hele fødevareområdet er i det hele taget blevet en større del af firmaet, der startede som vinimportør. Og den udbredelse af forretningen ser Per Buhl gerne fortsætte.

”Vi har lavet otte opkøb af mindre virksomheder, som har importeret vin fra blandt andet New Zealand, Italien og Australien, for at blive stærkere på vine fra de markeder. På samme måde vil jeg slet ikke udelukke, at vi kan komme ind på andre produkter. Den kan være fødevarer, øl eller spiritus. Jeg kan godt lide kombinationen af at vokse organisk suppleret af opkøb,” fortæller Per Buhl.

Lav dollar åbner for USA

Et af de markeder, Per Buhl har særligt kig på for tiden, er det amerikanske.

”Vi vil gerne importere flere vine fra Californien, så det satser vi ret meget på. Dollarkursen har været under syv i en lang periode, og derfor er det blevet attraktivt at importere der fra.”

I starten var det næsten udelukkende spanske vine, Laudrup Vin & Gastronomi slog sig op på. Det var det naturlige valg, eftersom Michael Laudrup og Per Buhl mødte hinanden i Spanien, hvor de begge boede. Michael Laudrup boede der som professionel fodboldspiller, og Per Buhl boede der i fem år i forbindelse med sit job som leder i DFDS. Han nåede at være i DFDS i 28 år, inden han i 2001 droppede jobbet til fordel for livet som selvstændig.

”Jeg har ikke fortrudt en eneste gang. Jeg har hver dag siden glædet mig til at komme på arbejde,” siger Per Buhl.

Laudrup Vin & Gastronomi har i dag 1500 vine i sortimentet og 20 medarbejdere. Per Buhl og Michael Laudrup ejer hver 50 pct. af firmaet. Sidstnævnte er passiv investor og har ikke noget med den daglige drift at gøre.

Færre tømmermænd i kendt fynsk vinvirksomhed

Vivino gør klar til at hente nye millioner i udlandet

Laudrup har scoret et nyt millionoverskud

Udsigt til dansk vinrekord

Laudrup skriver kontrakt med Kiwi

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier