Officielt: Arla sætter Rynkeby Foods til salg

Arla har efter måneders strategisk analyse besluttet at sælge datterselskabet juice- og saftproducenten Rynkeby Foods A/S og tager nu hul på en salgsproces for at finde den rigtige køber. Det oplyser mejerikoncernen.
Foto: Carsten Andreasen/POLFOTO/arkiv
Foto: Carsten Andreasen/POLFOTO/arkiv

Efter måneder med spekulation og rygter om et muligt salg, har Arla nu officielt taget hul på processen med at sælge juice- og saftproducenten Rynkeby Foods. Det meddeler Arla.

Det officielle til salg-skilt, som nu er blevet placeret på den fynske saftproducent, er kommet på plads efter en længere periode, hvor Arla har overvejet, om der skulle blive tale om et komplet salg, eller om det kun skulle være dele af forretningen, som skulle sælges fra. Nu tager Arla således hul på en reel salgsproces for at finde en køber til Rynkeby Foods, og man forventer at være processen igennem i løbet af andet kvartal 2016.

"For at fokusere på kerneforretningen har Arla gennem de seneste to årtier frasolgt datterselskaber, som ikke har nogen direkte tilknytning til produktionen af mejeriprodukter. Rynkeby er det sidste tilbageværende datterselskab i Arla, som ikke er knyttet til mælk, og Rynkeby vil efter vores vurdering være bedre tjent med en ny ejer, der kan videreføre udviklingen af virksomheden og forretningen," siger Povl Krogsgaard, vice-adm. direktør i Arla Foods i en pressemeddelelse.

"Vi har i denne uge kontaktet potentielle nye ejere og vil nu forsøge at finde frem til den rigtige køber og det bedste tilbud. Vi forventer, at processen vil være afsluttet ved udgangen af andet kvartal næste år," siger Povl Krogsgaard videre i pressemeddelelsen.

Arlas repræsentantskab har tidligere vedtaget en politik om, at indtjening fra salg af virksomheder skal konsolideres som fælles kapital i selskabet og geninvesteres, og derfor vil et umiddelbart salg ikke kunne afhjælpe den trængte økonomiske situation blandt mange af mejeriets andelshavere.

Arla afviser: Vi har ikke forhandlet med Coca-Cola

Co-Ro holder øje med udviklingen hos konkurrent

Avis: Coca-Cola i spil som Rynkeby-køber

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter