Kronprinsen skal få danske fødevarer ind i Sydafrika

Fra i dag af og ugen ud vil 50 danske virksomheder, Kronprins Frederik og to ministre forsøge at slå hul igennem til Afrikas sårede løve.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Væksten i Sydafrika bliver kun på 1,4 pct. af bnp i år, men det betyder ikke, at den danske fødevareindustri skal opgive den tidligere brølende løve.

Med H.K.H. Kronprins Frederik i spidsen flankeret af to ministre påbegynder cirka 50 danske virksomheder i dag et større dansk eksportfremstød i Johannesburg og Cape Town i Sydafrika.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

”Både Sydafrika og Afrika er forholdsvis nyt for os, men nu har vi besluttet at fokusere på de afrikanske muligheder og vil fordoble omsætningen i Sydafrika over de kommende fem-seks år,” siger adm. direktør Brian Rønsholdt fra småkageproducenten Kelsen Group i Nr. Snede til Børsen.

Med på turen er blandt andet konservesvirksomheden Tulip og kyllingeproducenten Danpo.

På turen vil der også være fokus på potentielle markeder for det danske landbrug. Delegationen skal derfor besøge Sydafrikas største kyllingefarm.

"Sydafrika har et stort og effektivt landbrug. Men i takt med at befolkningen vokser med to procent om året, vil landbruget skulle bruge dobbelt så meget vand i 2050 for at kunne følge med behovet. Derfor er de nødt til at kigge på nye produktionsmetoder og løsninger til at begrænse ressourceforbruget, og det er noget af det, Danmark kan tilbyde," siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse sendt til FødevareWatch.

IMF's (The International Monetary Fund) forventning til den gennemsnitlig vækst i landene syd for Sahara er på to år gået fra 5,75 pct. af bnp til 3,75 pct.

Ghanesisk sats skaber vækst hos Royal Danish Fish Group

Royal Danish Fish Group vil ekspandere i Afrika

Sydafrika går i plus

Store afrikanske muligheder for agroindustrien

Hækkerup ser stort potentiale i 240 mio oversete asiater

DI klar med fødevarefremstød i Iran

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også