FødevareWatch

Kronprinsesserne afprøves hos maskingigant

Chokolademaskineproducenten Aasted vil teste familiemedlemmerne i forretningsførelse for at se, hvem der skal arve virksomheden.

Foto: Barry Callebaut/ PR

I næsten 100 år levede maskinproducenten Aasted en tilværelse under medieradaren, men de senere år er man i familievirksomheden begyndt at åbne op for offentligheden. Derfor melder virksomheden nu også ud, at man har lavet et regelsæt for, hvad de potentielle arvinger skal kunne og hvor meget erhvervserfaring, de skal have. Det skriver Jyllands-Posten.

”Man skal kunne bevise, at man kan stå på egne ben. Det er heller ikke sjovt at blive puttet ind i en familievirksomhed og ikke vide, om man er en succes. Hvis man har været ude og gøre det et andet sted, står man meget bedre,” siger Allan Aasted til avisen og forklarer, at de potentielle arvinger, der er gamle nok, allerede er blevet inddraget i bestyrelsesarbejdet, hvor pladserne går på skift imellem dem.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis - hver dag!

Aasted havde sidste år et overskud efter skat på 54 mio. kroner, og medarbejderstaben er efterhånden oppe på 350. Alle arbejder de på, at udvikle og skabe maskiner, der producerer chokolade for blandt andet Nestlé og Toms.

Ifølge Jyllands-Posten tyder meget på, at Aasted bliver kvindeligt domineret i fremtiden. I alt er 10 ud af de 11 potentielle arvinger til tronen i familievirksomheden kvinder.

Toms skal tilbage på danskernes læber

Mars satser stort på miniaturer

Danske virksomheder klar til at lande aftaler på Anuga

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier