FødevareWatch

Amerikansk øko-supermarked udfordret af konkurrence fra giganter

En gang havde Whole Foods noget nær patent på at sælge økologi til amerikanere, men nu har supermarkedet fået konkurrence fra flere sider.

Foto: Tony Dejak/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske økosupermarkedskæde Whole Foods falder for sjette dag i træk på børsen i USA.

Selskabets salgsvækst viser tegn på opbremsning og er ramt af øget konkurrence fra store rivaler og konventionelle supermarkedskæder, skriver Bloomberg News.

Whole Foods har i den seneste tid kunnet se sine forbrugere skifte over til rivaler som Walmart og Kroger, efter at disse er begyndt at sælge flere økologiske produkter og ofte til lavere priser.

"Øget konkurrence har haft en signifikant negativ påvirkning på Whole Foods' finansielle præstation over de seneste to år, og selskabets mangel på en effektiv reaktion ser ud til at skabe en voksende kløft af manglende præstationer over for konkurrenterne. Vi har ikke meget tillid til, at Whole Foods er i stand til at ændre denne trend," lyder vurderingen fra analytiker Scott Bender fra Cleveland Research, der har sænket sin anbefaling af aktien til "underperform".

Mandag klokken 17.40 i dansk tid falder aktien 5,1 pct. til 30,64 dollar.

Amerikansk øko-kæde fyrer 1.500 butiksansatte

Amerikansk detailkæde dropper kaninkød efter pres

Nu vil Google levere fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier