Amerikansk øko-supermarked udfordret af konkurrence fra giganter

En gang havde Whole Foods noget nær patent på at sælge økologi til amerikanere, men nu har supermarkedet fået konkurrence fra flere sider.
Foto: Tony Dejak/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Tony Dejak/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske økosupermarkedskæde Whole Foods falder for sjette dag i træk på børsen i USA.

Selskabets salgsvækst viser tegn på opbremsning og er ramt af øget konkurrence fra store rivaler og konventionelle supermarkedskæder, skriver Bloomberg News.

Whole Foods har i den seneste tid kunnet se sine forbrugere skifte over til rivaler som Walmart og Kroger, efter at disse er begyndt at sælge flere økologiske produkter og ofte til lavere priser.

"Øget konkurrence har haft en signifikant negativ påvirkning på Whole Foods' finansielle præstation over de seneste to år, og selskabets mangel på en effektiv reaktion ser ud til at skabe en voksende kløft af manglende præstationer over for konkurrenterne. Vi har ikke meget tillid til, at Whole Foods er i stand til at ændre denne trend," lyder vurderingen fra analytiker Scott Bender fra Cleveland Research, der har sænket sin anbefaling af aktien til "underperform".

Mandag klokken 17.40 i dansk tid falder aktien 5,1 pct. til 30,64 dollar.

Amerikansk øko-kæde fyrer 1.500 butiksansatte

Amerikansk detailkæde dropper kaninkød efter pres

Nu vil Google levere fødevarer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter