FødevareWatch

Økologisk eksport-akademi har hjulpet 111 virksomheder

Gennem de seneste to år har omkring 600 deltagere fra 111 virksomheder været del af projektet Organic Export Academy, der skal hjælpe de danske økologer i gang med eksport til nærmarkederne.

Foto: Casper Dalhoff

Omkring 600 danske økologiske producenter har i de seneste to år været så lune på at komme i gang med at eksportere deres varer, at de har været med i projektet Organic Export Academy.

Den store interesse fra de i alt 111 virksomheder kommer bag på markedschef for eksport i Økologisk Landsforening, Helene Birk.

"Den høje deltagelse har været overvældende og vidner om, at tilbuddet rammer et aktuelt behov hos virksomhederne. En stadig større del af de økologiske virksomheder arbejder med eksport, men for mange af dem er det stadig forholdsvist nyt. De efterspørger derfor konkret viden, værktøjer og erfaringer for at styrke deres kompetencer og få større succes med eksporten af deres økologiske varer. Det tilbyder vi netop gennem Organic Export Academy," siger hun i meddelelse fra Økologisk Landsforening.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis - hver dag!

I alt har der været afholdt mere end 100 seminarer, workshops og inspirationsture til eksportmarkeder på de to år, Organic Export Academy har eksisteret. En af de virksomheder, der har deltaget, er Raw Snacks.

"Jeg ser eksportakademiet som et rigtigt godt sted at tilfredsstille min hungren efter viden om de markeder, vi allerede eksporterer til eller ønsker at bevæge os ind på. Samtidig er det en oplagt mulighed for at skabe et netværk blandt andre producenter i den økologiske branche. Jeg er selv forholdsvis ny i alt det her, og jeg har stor glæde af at sparre med mere erfarne kolleger," udtaler Casper Vester, medejer hos Raw Snacks.

Raw Snack er med deres eksportfokus del af den trend, som har medvirket til, at dansk økologi-eksport har sat rekorder otte år i træk. Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik, eksporterede danske virksomheder økologiske fødevarer for 1,533 mia. kroner i 2013. Det var en stigning på 31 pct. i forhold til 2012.

Rekordmange landmænd omlægger til økologi

Det danske øko-areal er skrumpet, men…

Produktionen af økomælk falder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier