FødevareWatch

Små kaffebarer glæder sig over skattesmæk til Starbucks

Flere mindre københavnske kaffebarer er glade for, at Starbucks nu bliver straffet for skatteunddragelse. Det er unfair konkurrence, lyder beskeden.

Ricco Sørensen startede Riccos Kaffebar for 13 år siden. | Foto: Martin Bubandt/Polfoto/Arkiv

Det vækker udbredt glæde blandt de mindre kaffebarer, at Starbucks har modtaget en tocifret millionbøde for unfair skattefordele i Holland og Luxembourg.

Berlingske Business har været på rundtur hos en række københavnske cafeer, og her er man særdeles tilfreds med, at EU-kommissionen har straffet konkurrenten for sine skatteaftaler.

Nu kommer sagen op, og jeg sidder og klapper i mine karma-hænder, for nu skete der noget alligevel."

Ricco Sørensen, stifer og ejer af Riccos Kaffebar
"Der er i allerhøjeste grad behov for at gøre noget ved de ulige vilkår. Der skal være meget mere fokus på området. Nu kommer sagen op, og jeg sidder og klapper i mine karma-hænder, for nu skete der noget alligevel. Men vi oplever hele tiden huller eller smutveje i skattesystemet, der gør, at man kan flytte rundt på kapital og overskud," siger siger Ricco Sørensen, stifter og ejer af kæden Riccos til Berlingske og fortsætter:

"Jeg synes, som virksomhedsejer, men også som privatperson, at det er grotesk, at nogle kan slippe billigere end andre. Vestagers dom er fantastisk, det bør jo være sådan, at man betaler sin skat som alle andre og ikke får særlige rabatter, bare fordi man er stor".

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Samme melding lyder fra indehaverne af kaffebarerne Dolores og Kaffix, der begge glæder sig over, at EU-Kommissionen har slået ned på Starbucks og satte en foreløbig stopper for deres skatteaftaler.

Konkurrencekommissær Magrethe Vestager meddelte tirsdag, at Starbucks og Fiat skal betale bøder på mellem 20 og 30 mio. kr. for manglende skattebetalinger. Starbucks har blandt andet fået lov til kun at betale én pct. i skat i Holland, men det er i strid med EU’s regler for statsstøtte, og derfor skal koncernen nu betale et større beløb tilbage.

Starbucks og Fiat nægter begge at have gjort noget ulovligt, og advokater forudser, at sagerne højst sandsynligt vil blive appelleret i de europæiske domstole.

Vestager klar med millionbøde til Starbucks

Starbucks i ny dansk ekspansion

Kaffe-iværksætter: McDonald's-kampagne er usmagelig

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier