FødevareWatch

Chr. Hansen tiltrækker investorer trods høj aktiepris

Det er en sikker investering at ligge sparepengene i Chr. Hansen-aktier. Det mener analytikere og investorer i hvert fald. Om de har ret, vil vise sig i morgen, når årsregnskabet fra koncernen lander.

Foto: PR

Chr. Hansen formår at tiltrække små som store investorer på trods af at selskabets aktie er Danmarks dyreste. Ifølge Nordnet skyldes Chr. Hansens stigende popularitet, at aktien er en sikker havn i usikre tider.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Aktien er himmelråbende højt prissat. Pointen er bare, at det tilsyneladende ikke har den store betydning," siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, til dagbladet Børsen.

Nordnets 1760 privatinvestorer har samlet investeret cirka 100 mio. kr. i Chr. Hansen, hvilket ifølge Per Hansen blandt andet skyldes, at investorerne ser en meget lille risiko for, "at Chr. Hansen går helt galt i byen". Det er den attraktive blanding af lav usikkerhed og en stabil indtjening, der appellerer til investorerne i usikre tider.

Fra Chr. Hansens største investor, Novo, er meldingen den samme. Novo, der erhvervede sig en fjerdedel af Chr. Hansen i 2012, anser selskabet for at være en langsigtet fornuftig investering. For administrerende direktør i Novo, Eivind Kolding, har aktiekursudviklingen på kort sigt mindre betydning.

Hvorvidt Chr. Hansen kan leve op til investorernes forventninger, vil blive afsløret onsdag, når virksomheden præsenterer sit årsregnskab for 2014/2015.

Ny forskning: Chr. Hansen-produkt giver bedre fordøjelse

R2-direktør: Ny ejer skal sikre nordisk ingrediens-fremstød

Ingrediens-topchef fintuner vækstdivision

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier