FødevareWatch

Chr. Hansen tiltrækker investorer trods høj aktiepris

Det er en sikker investering at ligge sparepengene i Chr. Hansen-aktier. Det mener analytikere og investorer i hvert fald. Om de har ret, vil vise sig i morgen, når årsregnskabet fra koncernen lander.

Chr. Hansen formår at tiltrække små som store investorer på trods af at selskabets aktie er Danmarks dyreste. Ifølge Nordnet skyldes Chr. Hansens stigende popularitet, at aktien er en sikker havn i usikre tider.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Aktien er himmelråbende højt prissat. Pointen er bare, at det tilsyneladende ikke har den store betydning," siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, til dagbladet Børsen.

Nordnets 1760 privatinvestorer har samlet investeret cirka 100 mio. kr. i Chr. Hansen, hvilket ifølge Per Hansen blandt andet skyldes, at investorerne ser en meget lille risiko for, "at Chr. Hansen går helt galt i byen". Det er den attraktive blanding af lav usikkerhed og en stabil indtjening, der appellerer til investorerne i usikre tider.

Fra Chr. Hansens største investor, Novo, er meldingen den samme. Novo, der erhvervede sig en fjerdedel af Chr. Hansen i 2012, anser selskabet for at være en langsigtet fornuftig investering. For administrerende direktør i Novo, Eivind Kolding, har aktiekursudviklingen på kort sigt mindre betydning.

Hvorvidt Chr. Hansen kan leve op til investorernes forventninger, vil blive afsløret onsdag, når virksomheden præsenterer sit årsregnskab for 2014/2015.

Ny forskning: Chr. Hansen-produkt giver bedre fordøjelse

R2-direktør: Ny ejer skal sikre nordisk ingrediens-fremstød

Ingrediens-topchef fintuner vækstdivision

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier