FødevareWatch

Chr. Hansen tiltrækker investorer trods høj aktiepris

Det er en sikker investering at ligge sparepengene i Chr. Hansen-aktier. Det mener analytikere og investorer i hvert fald. Om de har ret, vil vise sig i morgen, når årsregnskabet fra koncernen lander.

Chr. Hansen formår at tiltrække små som store investorer på trods af at selskabets aktie er Danmarks dyreste. Ifølge Nordnet skyldes Chr. Hansens stigende popularitet, at aktien er en sikker havn i usikre tider.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Aktien er himmelråbende højt prissat. Pointen er bare, at det tilsyneladende ikke har den store betydning," siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, til dagbladet Børsen.

Nordnets 1760 privatinvestorer har samlet investeret cirka 100 mio. kr. i Chr. Hansen, hvilket ifølge Per Hansen blandt andet skyldes, at investorerne ser en meget lille risiko for, "at Chr. Hansen går helt galt i byen". Det er den attraktive blanding af lav usikkerhed og en stabil indtjening, der appellerer til investorerne i usikre tider.

Fra Chr. Hansens største investor, Novo, er meldingen den samme. Novo, der erhvervede sig en fjerdedel af Chr. Hansen i 2012, anser selskabet for at være en langsigtet fornuftig investering. For administrerende direktør i Novo, Eivind Kolding, har aktiekursudviklingen på kort sigt mindre betydning.

Hvorvidt Chr. Hansen kan leve op til investorernes forventninger, vil blive afsløret onsdag, når virksomheden præsenterer sit årsregnskab for 2014/2015.

Ny forskning: Chr. Hansen-produkt giver bedre fordøjelse

R2-direktør: Ny ejer skal sikre nordisk ingrediens-fremstød

Ingrediens-topchef fintuner vækstdivision

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier