FødevareWatch

Nomad når til enighed med franske fagforeninger

Nomad Foods' opkøb af Findus' europæiske forretning er stadig på sporet efter produktive samtaler med franske fagforeninger, som ellers kunne bremse handlen.

Foto: Scott Heppell/AP/POLFOTO/arkiv

For få måneder siden indgik det fremadstormende frostvareselskab Nomad Foods en aftale om at opkøbe Findus-koncernens aktiviteter i Norden og Sydeuropa for omkring 500 mio. britiske pund - svarende til godt fem mia. kr.

Siden kunne fiskerimediet Undercurrent News dog berette, at opkøbet kunne blive forpurret af franske fagforeninger, som frygtede, at Nomad Foods vil lukke Findus’ fabrik i byen Boulogne-sur-Mer og flytte produktionen. Men nu er der ifølge selvsamme medie gode nyheder på den front.

Ifølge Undercurrent News har de to parter nemlig fundet fælles fodslag, og Nomad Foods er gået med til at bibeholde og investere yderligere i den franske fabrik. Dermed ser det fortsat ud til, at opkøbet af Findus-aktiviterne kan gå igennem inden udgangen af 2015.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

”Der var en rigtig god diskussion og proces med Nomad og fagforeningerne. Det har resulteret i en langsigtet dedikation. Det er en reel udviklings- og investeringsplan og ikke bare et spørgsmål om, at fabrikken bliver holdt åben. Nomad har langsigtede planer (med fabrikken, red.),” siger en unavngiven kilde, der har været med ved forhandlingerne, til mediet.

Nomad kan se frem til, at overtage Findus-koncernens selskaber i Sverige, Norge, Danmark, Frankrig, Spanien og Belgien. Koncernen har allerede overtaget Findus-forretningen i Italien gennem sit opkøb af Iglo Foods for små 20 mia. kr. i foråret.

Det seneste opkøb vil dog ikke inkludere Findus’ afdeling i Storbritannien, Young's Seafood, som var genstand for en stor skandale om brug af hestekød i blandt andet lasagne i 2013.

Findus i Norden sælges i milliardhandel

Franske fagforeninger kan forpurre Findus-fusion

Findus-ejer kigger på nye opkøb

Europas største frostvareselskab solgt i milliardhandel

Muligt gigantopkøb på vej i frostvarebranchen

Frostvarekoncern får ny topchef efter milliardhandel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier