Franske fagforeninger kan forpurre Findus-fusion

Ifølge Findus' topchef er Nomad Foods' opkøb af frostvarekoncernens nordeuropæiske forretning endnu ikke en lukket handel. Fagforeninger i Frankrig kan stadig stikke en kæp i hjulet på sammenlægningen.
Foto: Scott Heppell/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Scott Heppell/AP/POLFOTO/arkiv

Tidligere på måneden annoncerede den ambitiøse fødevareopkomling Nomad Foods, at man så godt som havde lukket en aftale om at opkøbe frostvarekoncernen Findus’ afdelinger i Nordeuropa, herunder også i Danmark. Men skal man tro Findus-koncernens topchef, James Hill, er opkøbet langt fra i posen endnu.

Det skriver Undercurrent News.

Ifølge branchemediet sagde topchefen således på et nyligt konferenceopkald i forbindelse med Findus’ kvartalsregnskab, at franske fagforeninger kan være en barriere for handlen.

"Det er ikke en lukket handel endnu, så lad os ikke fejre det for tidligt. Vi har et meget alvorligt møde med fagforeninger i Frankrig, hvilket er grunden til, at vi underskrev en optionsaftale og ikke en aktieopkøbsaftale på dette tidspunkt. Bolden er overhovedet ikke over målstregen endnu," sagde den adm. direktør ifølge Undercurrent News.

De franske fagforeninger frygter angiveligt, at Nomad Foods vil lukke Findus’ fabrik i byen Boulogne-sur-Mer og flytte produktionen til en fabrik i tyske Bremerhaven, der er ejet af Iglo Foods – et andet frostvareselskab, som Nomad opkøbte for nylig.

James Hill påpeger også, at opkøbet fortsat kan løbe ind i problemer med konkurrencemyndigheder på flere markeder, men han forventer dog ikke, at det vil bremse planerne.

Findus i Norden sælges i milliardhandel

Findus-ejer kigger på nye opkøb

Muligt gigantopkøb på vej i frostvarebranchen

Frostvarekoncern får ny topchef efter milliardhandel

Europas største frostvareselskab solgt i milliardhandel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også