FødevareWatch

Novozymes køber lille amerikansk mikroorganisme-firma

Den danske Novozymes-koncen køber amerikanske Pacific Vet Group, der beskæftiger sig med udviklingen af mikroorganismer til blandt andet fjerkræ.

Novozymes køber det lille amerikanske selskab Pacific Vet Group, der beskæftiger sig med udviklingen af mikroorganismer til blandt andet fjerkræ.

Det skriver det danske selskab i en pressemeddelelse.

Pacific Vet Group (PVG) har 23 medarbejdere og er specialiseret i udviklingen af probiotika, der er mikroorganismer, som tilføres foder, der skal forbedre tarmfloraen og væksten hos fjerkræ, grise og andre dyr. Probiotika er ifølge det amerikanske selskab en naturlig erstatning for antibiotiske vækstfremmere.

"PVG er et fremragende match for Novozymes, idet vi bliver ved med at udbygge vores position som ledende innovativ partner inden for probiotika til dyr," siger Helle Warrer Poulsen, vicepræsident for Novozymes' Animal Health & Nutrition-division i pressemeddelelsen.

"Med PVG får vi adgang til en lovende pipeline og tidlige produktkoncepter målrettet udrugnings-segmentet i USA," uddyber hun.

PVG blev grundlagt i 2008 og har base i Fayetteville, Arkansas. Selskabets teknologi er udviklet af University of Arkansas Division of Agriculture. Dets produkter bliver primært solgt i USA.

Novozymes forventer ikke, at opkøbet vil påvirke dets forventninger for 2015.

Novozymes har ikke oplyst, hvad selskabet har betalt for Pacific Vet Group.

Det forventer branchens børsnoterede af 2015

Novozymes på roadshow for at kapre bagerikunder

Novozymes får grove kurstæsk efter salgsskuffelse

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier