FødevareWatch

Novozymes får grove kurstæsk efter salgsskuffelse

Novozymes' udfordringer på salgsfronten har rystet investorerne, som torsdag sender aktien kraftigt ned.

Foto: Novozymes/ PR

Novozymes' udfordringer på salgsfronten har rystet investorerne, som torsdag morgen sender aktien kraftigt ned.

Efter ti minutters handel ligger enzymaktien 8 pct. lavere i 335,10 kr., og den er dermed klart i bunden af det danske aktiemarked. Aktien satte onsdag rekord med en kurs på 362,70 kr.

Regnskabet for andet kvartal viste i morgentimerne en skuffende toplinje inden for næsten alle divisioner, og vækstprognosen for hele året måtte skrues ned.

Til gengæld går det godt for indtjeningen, og bundlinjeforventningen blev fastholdt, men det har ikke været nok til at tilfredsstille aktionærerne.

Blandt andet, fordi der ifølge Sydbanks analytiker, Morten Imsgard, er flere signaler i regnskabet om, at det kan blive svært for Novozymes at leve op til sit eget langsigtede mål om en organisk vækst på 10 pct. hvert år.

"Der er tydeligvis nogle salgsudfordringer, som nok ikke vil forsvinde i de kommende kvartaler, så jeg tror, at analytikerne skal til at se på, hvor aggressive vækstrater, man kan regne med for Novozymes."

"Når man ser på prisfastsættelsen af Novozymes, så er der ikke plads til, at der skal skabes så stor usikkerhed om vækstmulighederne i de store forretningsområder," siger Sydbanks analytiker.

Novozymes nedjusterer efter første halvår

Capnova slår til med nye millioninvesteringer

Innovation driver den danske ingrediensbranche

Mere fra FødevareWatch

Stryhns lancerer plantepostej

Tiltagende ønske fra danskerne om at ville skære ned på kødet, får producenten til at lancere et alternativ til den klassiske leverpostej.

Enorme smittetal bekymrer restaurationssektoren

Med den positive nyhed om, at alle danskere fra næste uge kan smide mundbindet kommer også frygten for, at smittetallet i den kommende tid kan nå næsten 300.000 dagligt smittede. Det bekymrer i brancheorganisationen DRC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier