FødevareWatch

Det forventer branchens børsnoterede af 2015

Regnskabssæsonen er ved at være ovre, og blandt de 20 største i C20 Cap-indekset er der både blevet plads til op- og nedjusteringer af forventningerne til resten af året.

I C20 Cap-indekset figurerer 19 selskaber (A.P. Møller – Mærsk har både A- og B-aktien i indekset), og blandt disse udmelder 16 selskaber konkrete forventninger til 2015. Ses alene på indtjeningsforventningerne har fem selskaber opjusteret, tre har nedjusteret, mens otte har fastholdt forventningerne til hele året.

Gennemgående er C20-selskabernes regnskaber præget af medvind fra en styrket dollar og modvind fra en opbremsning i væksten på udviklingsmarkederne.

Nøjes man med at kigge for de af C20 Cap-selskaberne, der arbejder inden for fødevare- og drikkevarebranchen er her et kort kig på forventningerne hos Carlsberg, Chr. Hansen og Novozymes.

Carlsberg: Nedjusterede forventningerne til indtjeningen. Det skyldes for det første en dårligere end ventet udvikling på det vesteuropæiske marked, hvor det dårlige sommervejr har påvirket salgsvolumenen. Selskabet har samtidig fortsatte problemer i Østeuropa, hvor særligt Rusland fortsætter med at skuffe.

Chr. Hansens: I regnskabet for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15 præciserede ingredienskoncernen forventningerne til den organiske omsætningsvækst fra 7-9 pct. til 8-9 pct., mens EBIT-marginen før særlige poster blev fastholdt.

Novozymes: Foretog både positive og negative justeringer efter selskabets regnskab for andet kvartal. Forventningerne til helårsresultatet og overskuddet af primær drift (EBIT) blev fastholdt, mens forventningerne til årets salgsvækst blev reduceret. Selskabet er udfordret af, at nogle af dets kunder indenfor vaskemidler og bioenergi er presset af volatile markeder, og det rammer Novozymes, der endnu ikke helt har tilpasset sig den nye situation.

C20 Cap-selskabernes forventningsudmeldinger i forhold til indtjeningen:

SELSKAB  - UDMELDING

Danske Bank - Opjusterer

ISS - Opjusterer

Pandora - Opjusterer

DSV - Opjusterer

Novo Nordisk - Opjusterer

A.P. Møller - Mærsk - Fastholder

Coloplast - Fastholder

Novozymes - Fastholder

Chr. Hansen - Fastholder

Genmab - Fastholder

Vestas - Fastholder

William Demant - Fastholder

TDC - Fastholder

Carlsberg - Nedjusterer

FLSmidth - Nedjusterer

GN Store Nord - Nedjusterer

Drikkevare- og ingrediensaktierne fik klaps på børsen 

Lave mælkepriser mærker Firstfarms

Carlsberg slanker ledelsen og bebuder fyringsrunde

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier