Dansk soja-chef får 68 mio i årsløn

Der er tale om et ret ubeskrevet blad, men danske Søren Wølck Schrøder har de seneste to år stået i spidsen for stor amerikansk DLG-pendant, hvor han sidste år hævede en årsløn på 68 mio. kr.

Ud af hovedkvarteret i White Plains i staten New York leder danskfødte Søren Wølck Schrøder omkring 35.000 ansatte verden over i den amerikanske råvarekoncern Bunge. En koncern der sidste år omsatte for næsten 390 mia. kr. inden for handel med og produktion af sojabønner, korn, sukker og gødning.

Ifølge TV2 Nyhederne er den 53-årige dansker særdeles godt betalt, og inklusiv bonusser kunne han sidste år hæve 68 mio. kr., hvilket er mere end dobbelt så meget som Niels Smedegaard Andersen, adm. direktør i A.P. Møller – Mærsk.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Forud for 2013, hvor han blev sat ind som leder af Bunge, arbejdede Søren Wølck Schrøder 13 år andre steder i koncernen, og før det var han at finde i flere af de store internationale fødevarekoncerner som Cargill, der har 140.000 ansatte og i Continental Grain, som er en amerikansk konkurrent til Bunge.

Cargill ombygger fabrik for 740 mio

JBS-direktør: Opkøb er i vores DNA

DLG slanker ledelse i tysk selskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også