FødevareWatch

Analytikere: Opkøb kan sende Cargill ind i lakseopdræt

Det amerikanske konglomerat Cargills opkøb af en norsk fiskefoder-producent er alt for dyrt og kan være et tegn på, at selskabet er på vej ind på området for lakseopdræt, siger flere analytikere.

Foto: Colourbox

Den amerikanske storkoncern Cargill, der har en række aktiviteter indenfor fødevarer og landbrug, annoncerede mandag, at man overtager det norske selskab Ewos for 1,35 mia. euro.

Opkøbet vil gøre Cargill til én af de væsentligste aktører inden for levering af fiskefoder til opdræt verden over, men skal man tro en række analytikere, har det amerikanske selskab langt større planer med opkøbet.

Det skriver Undercurrent News.

Flere analytikere peger overfor branchemediet på, at den pris, som Cargill betaler for det norske selskab, er så høj, at der må være mere i det.

”Det er en mulighed, at Cargill kan overveje at købe sig ind på området for lakse-akvakultur efter foder-aftalen med Ewos. Den pris, de betaler, kommer efter, at Ewos’ indtjening er faldet og Marine Harvest har øget sin egen foder-produktion. Hvis Cargill ikke havde vækstplaner i industrien, så ville de ikke have betalt så meget,” siger Stein Alexander Aukner fra DNB Markets til mediet.

Nordeas sektor-analytiker, Kolbjorn Giskeodegard, siger ligeledes, at der er tale om en meget høj pris.

De nuværende ejere af Ewos, kapitalgrupperne Bain Capital og Altor, købte fiskefoderselskabet i 2013 for 6,5 mia. norske kroner, hvilket ifølge Undercurrent News svarede til 1,1 mia. dollars på tidspunktet. Prisen, som Cargill nu betaler, svarer til 1,49 mia. dollars.

Cargill køber norsk fiskefoderforretning for 10 mia

Cargill overtager chokoladeforretning i milliardhandel

Endnu en amerikansk svinekødskæmpe åbner staldene

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier