FødevareWatch

Grøntsagsgigants bundlinje vokser med 350 pct.

Grøntsags- og konserveskoncernen Bonduelle overgår sine egne forventninger til både aktivitet og indtjening i et år, hvor man har hævet nettoresultatet med mere end 350 pct.

Foto: Facebook/PR

Den franske grøntsagsproducent Bonduelle, der nok især er kendt for sine konservesprodukter, som også sælges i danske supermarkeder, har sikret et rekordresultat i sit seneste regnskabsår. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Til trods for hvad man kalder et ”krævende miljø” med faldende forbrug i Europa, de verserende problemer på den russiske marked og en brand i USA i løbet af året, kan koncernen fremvise det største driftresultat i sin historie og en fremgang på mere end 350 pct. på bundlinjen.

Omsætningen stiger i regnskabsåret 2014/2015 med 3,2 pct. fra 1,921 mia. euro (14,33 mia. kr.) til 1,981 mia. euro. Driftresultatet går frem med 8,6 pct. fra 103 mio. euro til 112 mio. euro, mens nettoresultater stiger fra blot 15 mio. euro sidste år til 69 mio. euro. Det er en fremgang på 355 pct.

Det er især uden for Europa, at man har hentet omsætningsvæksten, som ligger til grund for de gode resultater. Her er salget steget med 9,5 pct., mens der er stilstand på det europæiske marked, som tegner sig for 65 pct. af den samlede omsætning for koncernen.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

I forhold til de forskellige produktsegmenter er det frosne og friske grøntsager, der trækker læsset, med vækst på henholdsvis 6,5 og 7,6 pct. Segmentet for grøntsager på dåse, som tegner sig for mere end halvdelen af omsætningen, er gået 0,1 pct. tilbage på salget i løbet af regnskabsåret.

Bonduelle har i løbet af året også formået at høvle 12 mio. euro af sin nettogæld, som dermed er nedbragt fra 608 mio. euro for tre år siden til blot 512 mio. euro.

Resultaterne for 2014/2015 lander over selskabets egne forventninger, som eller har fået et nøk opad i løbet af året, både med hensyn til omsætning og indtjening. Men Bonduelle forventer at lande et endnu stærkere driftsresultater ved konstante valutakurser i 2015/2016.

Bonduelle melder om overraskende høj vækst

Kontorchef: Bøde til svampekartel er mærkbar

Champignonkartel får kæmpebøde

Amerika sikrer vækst i Bonduelle

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier