FødevareWatch

Amerika sikrer vækst i Bonduelle

Den franske fødevarekoncern Bonduelle, som er blandt Europas førende indenfor dåsegrøntsager, præsenterer en pæn omsætningsfremgang i det seneste kvartal båret især af en god udvikling i Nordamerika og Brasilien.

Franske Bonduelle Group kan takke markederne i Nord- og Sydamerika for, at koncernens samlede omsætning er steget støt i det seneste kvartal. Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2013/2014.

Bonduelle har omsat for 458,4 mio. euro i kvartalet, hvilket er 5,6 pct. mere end samme periode året før. Tager man højde for valutaudsving er stigningen dog kun på 1,5 pct.

Kigger man på regnskabsårets første ni måneder er billedet nogenlunde det sammen. Her er omsætninge steget fra 1.446,1 mio. euro i 2012/2013 til 1.430,9,3 mio. euro i indeværende år. Det er en fremgang på 5,1 pct. eller 1,1 pct., når man tager højde for kursudsving.

Amerika trækker læsset

Salget i Europa, som tegner sig for omkring 65 pct. af den samlede omsætning, viser en beskeden fremgang på 1,5 pct., mens salget udenfor Europa går frem med hele 15,1 pct.

Det skyldes især en ”stærk salgsudvikling i Nordamerika - herunder markedsudvidelse indenfor frosne produkter i USA og fastholdelse af markedsandele i Canada – samt i Brasilien”, hedder det i regnskabet.

Den mindre vækst i Europa forklarer Bonduelle – som så mange andre fødevareselskaber – med, at påsken i år er faldet senere og dermed ligger i kalenderårets andet kvartal. Samtidig er segmentet for frosne produkter stadig negativt påvirket af en nedgang i catering-sektoren.

Den franske fødevarekoncern producerer og sælger både friske og frosne grøntsager, samt grøntsager på dåse, hvor sidstnævnte segment tegner sig for mere end halvdelen af omsætningen.

Jysk grøntvirksomhed taber pusten

Europæere spiser mindre frugt og grønt

Frugtgigant øger bundlinje med 40 pct.

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier