FødevareWatch

Champignonkartel får kæmpebøde

Tre champignonselskaber får stor millionbøde af Europa-Kommissionen for kartelvirksomhed. Et af selskaberne stod bag afsløringen og slipper derfor for bøde.

Foto: Colourbox

Europa-Kommissionen har valgt at tildele de tre champignonselskaber Lutéce, Prochamp og Bonduelle en bøde for kartelvirksomhed på intet mindre end 32,225 mio. euro.

Virksomhederne deltog ifølge kommissionens oplysninger i et kartel i Europa i en periode på over et år.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Selskabet Lutéce var imidlertid den, der trak tæppet væk under kartellet og afslørede, hvad der foregik for Kommissionen. Derfor får Lutéce ingen bøde i henhold til en immunitets-paragraf.

Prochamp fik nedsat bøde. Eftersom alle tre virksomheder gik med til forlig med Kommissionen, blev deres bøder yderligere reduceret med 10 pct.

Kartellets overordnede formål var at stabilisere markedsandelene mellem de tre involverede parter og stoppe prisfald. For at opnå det udvekslede kartelmedlemmerne fortrolige oplysninger om tilbud, fastsatte minimumpriser, enedes om mål for volumen og delte kunder. 

Stor bøde til Coop for ulovlig arbejdskraft

Kendt kok får stor bøde for ulovlig arbejdskraft

EU sætter fødevareindustri under lup

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier