FødevareWatch

Medie: Slikfusker-firma har importeret 500 tons ulovligt slik

Ifølge Fagbladet 3F har en dømt dansk slikfusker igennem sit svenske selskab importeret mere end 500 tons slik til Danmark fra et tysk lagerhotel på kun et år.

Foto: Colourbox/Arkiv

Ifølge Fagbladet 3F har David Servet Yüksel, der tidligere er blevet dømt for at ommærke og sælge slik i Danmark, via en sindrig model hentet mere end 500 ton ulovligt slik til Danmark.

Ved at gennemføre en handel mellem et svensk selskab og et tysk lagerhotel og fragte varerne via Danmark, har David Servet Yüksel ifølge fagbladet gjort det svært for myndighederne at registrere og kontrollere, hvor meget der skulle betales i skatter og afgifter.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Er importen foregået ulovligt, og er de lovpligtige afgifter aldrig blevet betalt, har de mange tons været med til at forvride den danske konkurrence på slikmarkedet, siger Claus Bøgelund Kegel Nielsen, vicedirektøren i De Samvirkende Købmænd.

"Denne form for handel er jo ikke til at konkurrere med for vores medlemmer eller medlemmerne af de faglige organisationer. Vores medlemmer, der følger reglerne, kan ikke konkurrere med denne slags konkurrence og betale løn efter overenskomsten," fastslår han over Fagbladet 3F.

Ifølge fagbladet har Tiger-butikkerne i Danmark været storkunde hos den svensk registrerede slik-virksomhed, der hedder HOCN AB. Samlet har Tiger i 2013 angiveligt aftaget 178 ton slik og chokolade fra det tyske lager, hvorfra varerne er blevet sendt.

Sort slik kan betyde lukninger

Adm. direktør i slikkæden Frellsen, Peter Frellsen, fortalte i foråret, at stigningen i antallet af slikbutikker, hvor priserne var så billige, at det gav mistanke om snyd, havde ført til, at han muligvis skulle lukke nogle af sine butikker.

"Vores forretninger har det naturligvis svært i konkurrencen imod unaturligt lave priser. Vi er i dag cirka 225 ansatte i 39 butikker, og vi forventer at lukke butikker i den nærmeste fremtid. Det er selvfølgelig, hvis der ikke bliver sat en effektiv stopper for det, der sker," sagde Peter Frellsen til Altinget i marts.

Skat og Fødevarestyrelsen gennemførte i tiden efter årsskiftet en række razziaer mod importører og slikbutikker, hvilket førte til, beslaglæggelser af store mængder illegal slik.

Kurator: Slikfusker-firma skal tjekkes af politiet

Mejerigaarden trækker stikket på slikfirma

Den danske chokoladebranche er blevet ramt af et sukkerchok

Sort slik kan tvinge Frellsen til lukninger

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier