Amerikansk brødproducent i nyt økologisk opkøb

Den amerikanske brødproducent, som står bag det populære amerikanske brand Wonder Bread, har for anden gang på kort tid opslugt en økologisk rival i en markant handel.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

Den amerikanske brødproducent Flowers Foods har opkøbt sin rival Alpine Valley Bread Company for 120 mio. dollars (791 mio. kr.).

Det skriver branchemediet Bakeryandsnacks.com.

Alpine Valley producerer økologisk brød, og for Flowers Foods er det det andet opkøb i denne kategori på ganske kort tid. Selskabet opkøbte således en anden økologisk producent, Dave’s Killer Bread, for 275 mio. dollars for nylig.

Flowers Foods er bedst kendt for det populære amerikanske brødmærke Wonder Bread, som selskabet har rettighederne til at sælge på det amerikanske marked, mens selskabet Weston Bakeries sælger produktet i Canada, og storkoncern Grupo Bimbo har rettighederne i Mexico.

Alpine Valley blev grundlagt i 1997 og har nu 282 ansatte og en forventet omsætning på 85-95 mio. dollars i indeværende finansår. Selskabets omsætning er ifølge topchefen for Flowers Foods, Allen L. Shiver, steget mere end 50 pct. årligt i løbet af de seneste tre år.

Ejer forbereder salg af kage-klenodie til Givesco-familien

Unilever-selskab sælger indisk brødforretning

Unibake investerer 50 mio og fyrer omkring 40

Den store bagedyst dræber britisk brødsalg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også