FødevareWatch

Ugebrev: Ringe kortsigtet potentiale i Chr. Hansen

Økonomisk Ugebrev Formue vurderer, at ingredienskoncernen kun rummer ringe kortsigtet potentiale, og der er risiko for at Chr. Hansen på kort sigt følger med markedet ned.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Ingredienskoncernen Chr. Hansen er en aktie med et ringe kortsigtet potentiale og med risiko for på kort sigt at følge med markedet ned.

Det vurderer Økonomisk Ugebrev Formue.

Chr. Hansen har leveret fremragende resultater senest i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

"Men når fremragende resultater som Chr. Hansens ikke er i stand til at holde kursen oppe i et negativt marked, skyldes det ikke investorernes mistillid til selskabet," vurderer ugebrevet.

Forklaringen er ifølge ugebrevet, at investorerne allerede har demonstreret en ekstremt høj tillid til Chr. Hansens fremtidige indtjening ved den aktuelle værdiansættelse af aktien.

"En tillid som næppe kan strækkes ret meget længere, før elastikken knækker," konstaterer ugebrevet.

De høje nøgletal, der er blandt de højeste på børsen og højere end konkurrenternes, stiller ifølge ugebrevet meget høje krav til den fortsatte vækst hos Chr. Hansen.

"Disse krav har selskabet hidtil været i stand til at leve op til, men den stigende pris på selskabet kombineret med en stigende usikkerhed på aktiemarkedet påvirker nu analytikernes villighed til at acceptere den aktuelle pris for Chr. Hansen," skriver ugebrevet, selvom ingen stiller spørgsmålstegn ved selskabets styrke.

Chr. Hansen offentliggør årsregnskab 21. oktober.

"Med opjusteringen i tredje kvartalsregnskabet er der ikke udsigt til overraskelser vedrørende indeværende regnskabsår. Forventningerne til 2015/16 vil næppe blive løftet markant, så det er vanskeligt at se nogen kurstrigger i det kommende regnskab," skriver ugebrevet, der derfor konkluderer, at Chr. Hansen er en aktie med et ringe kortsigtet potentiale og med - på kort sigt - risiko for at følge med markedet nedad.

Chr. Hansen faldt fredag med 0,3 pct. og lukkede i 352,40 kr.

Hollandsk ingredienskoncern løftet af svag euro

Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli

Laveste resultat i årrække i ingrediensfirma

Fremtidens ølbryggere skal tænke i sundhed

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier