FødevareWatch

Hollandsk ingredienskoncern løftet af svag euro

Hollandske DSM fik markant omsætningsstigning i 2. kvartal 2015.

DSM er bla. storleverandør af ingredienser til mejeribranchen. | Foto: Colourbox

Den hollandske ingrediens- og kemikaliekoncern DSM's andet kvartal fik et vitaminboost af valutaudsving i et ellers relativt vækstfattigt kvartal.

Omsætningen steg godt nok 12 pct. i kvartalet, sammenlignet med andet kvartal af 2014, til 1965 mio. euro. Men 10 pct. af det skyldtes valutaudsving, og 1 pct. skyldtes opkøb i årets løb.

Driftsresultatet, EBITDA, steg 6 pct. til 279 mio. euro og overgik dermed markedets forventning på 273 mio. euro. med lidt over 2 pct. ifølge Bloombergs estimat, som dog kun omfattede fire analytikere.

Divisionsmæssigt var der mest vækst i DSM's salg inden for Nutrition, der leverer ingrediens- og kosttilskud til både mennesker og dyr. Her var der en vækst på 16 pct., hvoraf de 13 pct. dog stammede fra valuta og opkøb.

DSM holder fast i sine 2015-forventninger om EBITDA-vækst i forhold til 2014, men erkender, at fremgangen primært kommer fra svækkelsen af euroen.

Gulerødder skal erstatte syntetiske farvestoffer 

Farvestoffer vil sælge for 15 mia kr i 2020 

Laveste resultat i årrække i ingrediensfirma

Ny forskning: Mælkesyrebakterier kan forkorte din forkølelse

Chr. Hansen overrasker med gode resultater 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier