FødevareWatch

Ekstremt sjælden trøffel fundet på Lolland

For første gang siden 1989 er den kostbare og ekstremt sjældne trøffel tuber macrosporum blevet fundet i den danske muld. Jeg har drømt om at stå med et eksemplar i hånden, siger en lykkelig svampeekspert.

Foto: BORBERG THOMAS/POLFOTO/ARKIV

De fleste husker året 1989 for murens fald og Europas genforening. Men for svampeentusiaster vil det også være året, hvor den sjældne trøffel tuber macrosporum sidst blev fundet i Danmark. Indtil nu.

Det skriver Berlingske.

I den lollandske muld har en haveejer fra Nakskov med sin hund fundet et nyt eksemplar af tuber macrosporum. Og for svampeeksperten Christian Lange fra Statens naturhistoriske Museum er det 26 års ventetid, der nu er slut.

”Jeg har drømt om, men aldrig troet på, at jeg en dag selv skulle stå med et eksemplar af Tuber macrosporum fra Danmark i hånden. Det er ganske enkelt et fantastisk fund, og jeg er taknemmelig for, at finderen tog kontakt til mig,” siger Christian Lange til Berlingske.

Kiloprisen for trøflen er flere tusinde kroner. Ifølge Christian Lange smager den af hasselnødder med en skarp eftersmag af noget hvidløgsagtigt.

Forskere opdager en ny grundsmag

Fynsk champignonproducent går i minus

Studerende forvandler 700 kilo svampe til unik smagsforstærker

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier