Ekstremt sjælden trøffel fundet på Lolland

For første gang siden 1989 er den kostbare og ekstremt sjældne trøffel tuber macrosporum blevet fundet i den danske muld. Jeg har drømt om at stå med et eksemplar i hånden, siger en lykkelig svampeekspert.
Foto: BORBERG THOMAS/POLFOTO/ARKIV
Foto: BORBERG THOMAS/POLFOTO/ARKIV

De fleste husker året 1989 for murens fald og Europas genforening. Men for svampeentusiaster vil det også være året, hvor den sjældne trøffel tuber macrosporum sidst blev fundet i Danmark. Indtil nu.

Det skriver Berlingske.

I den lollandske muld har en haveejer fra Nakskov med sin hund fundet et nyt eksemplar af tuber macrosporum. Og for svampeeksperten Christian Lange fra Statens naturhistoriske Museum er det 26 års ventetid, der nu er slut.

”Jeg har drømt om, men aldrig troet på, at jeg en dag selv skulle stå med et eksemplar af Tuber macrosporum fra Danmark i hånden. Det er ganske enkelt et fantastisk fund, og jeg er taknemmelig for, at finderen tog kontakt til mig,” siger Christian Lange til Berlingske.

Kiloprisen for trøflen er flere tusinde kroner. Ifølge Christian Lange smager den af hasselnødder med en skarp eftersmag af noget hvidløgsagtigt.

Forskere opdager en ny grundsmag

Fynsk champignonproducent går i minus

Studerende forvandler 700 kilo svampe til unik smagsforstærker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også