FødevareWatch

Studerende forvandler 700 kilo svampe til unik smagsforstærker

Hver uge kasserer svampeproducenten Tvedemose Champignon 700 kilo råvarer. Men fem studerende har fundet på en unik måde at tjene penge på skraldet.

Tvedemose, Jens Chr. og Kirtsen Hansen & | Foto: PR

I stedet for at hver uge at smide 700 kilo svampe ud vil Tvedemose Champignon fremover tørre svampene og sælge dem som smagsforstærker. En åbenlyst god idé, der netop har vundet konkurrencen AgroTech Challenge 2014.

Det var en gruppe på fem studerende, der kom på det helt unikke produkt, der udnytter, at champignon har naturlig forekomst af umami-smag, fordi svampen har et højt indhold af naturlig glutaminsyre. Andre fødevarer har også umami-smag, men det unikke ved champignon er, at de er vegetabilske og har et lavt energi- og saltindhold.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Tilbud på takeaway skal få unge briter til at blive vaccineret

Den britiske regering har indgået flere partnerskaber med takeaway- og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims for at få rabatordning op at stå. Her kan unge briter få rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til coronavaccine.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier