FødevareWatch

Kommune satser på lokale fødevarer

Ringkøbing-Skjern Kommune vil have flere lokale fødevarer i gryderne, og derfor lancerer kommunen nu en række tiltag, der skal gøre det nemmere for små producenter at vinde udbud.

Foto: Joachim Adrian

Det er ofte svært for lokale producenter at byde ind, når kommuner sender indkøb i udbud.

Som tidligere beskrevet på FødevareWatch er aftalerne i stigende grad blevet centraliserede, og derfor ender de i en størrelse, hvor de kun store totalleverandører kan løfte opgave.

Det giver jo ingen mening, at vi køber kød og grøntsager langvejsfra, når vi har gode råvarer lokalt"

Jette Clausen, sekretariatschef, Ringkøbing-Skjern
Det vil Ringkøbing-Skjern Kommune imidlertid lave om på, skriver Jyske Vestkysten.

Kommunen planlægger at lave en række mindre fødevareudbud, der har en værdi på omkring en halv mio. kr. Håbet er, at små, lokale virksomheder dermed vil få lettere ved at løfte opgaven.

"Det giver jo ingen mening, at vi køber kød og grøntsager langvejsfra, når vi har gode råvarer lokalt," siger Jette Clausen, sekretariatschef i Ringkøbing-Skjern Kommune, til avisen.

For at gøre opmærksom på tiltaget har kommunen netop inviteret til et informationsmøde, hvor 24 lokale virksomheder mødte op. Det er desuden planen at stille tre udbudskonsulenter og en jurist til rådighed for interesserede virksomheder.

Dansk Cater vinder aarhusiansk millionudbud

DI: Brug de store udbud med omtanke

Dansk Cater fletter fingre med lokal netbutik

Kommune lukker økologer ind i varmen

Danske Slagtermestre om udbud: Små grossister har ingen chance

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier