FødevareWatch

Danske Slagtermestre om udbud: Små grossister har ingen chance

Det rammer både mindre slagtehuse og kødgrossister, når det offentlige foretrækker at handle med totalleverandører. Tendensen kan koste arbejdspladser på sigt.

"Vi risikerer at stå i en situation om ti år, hvor der kun er tre spillere tilbage på markedet," siger Michael Gertz, bestyrelsesmedlem i Danske Slagtemestre. | Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Det kan koste arbejdspladser og føre til lukninger på sigt, hvis ikke kommunerne bliver bedre til at inkludere de små og mellemstore grossister, når de sender indkøb af fødevarer i udbud.

Staten forpasser samtidig chancen for at bruge sine indkøb til at hjælpe mindre virksomheder på vej ved at skrue aftalerne op i en størrelse, hvor det reelt kun er en håndfuld store aktører, der kan løfte opgaven.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier