USA's svinekødsindustri kigger mod Mexico

USA sidder på stort set hele den mexicanske import af svinekød, men konkurrence fra Canada og problemer andre steder i verden gør, at man nu vil øge sit fokus på den sydlige nabo.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Både Rusland og Kina er så godt som lukket land for amerikanske svinekødsproducenter, og Europa har nok i sig selv. Derfor kigger den amerikanske industri i høj grad mod sin nabo mod syd, Mexico, når man skal have afsat sine store mængder svinekød.

Det skriver Global Meat News.

USA tegner sig allerede for 85 pct. af al import af svinekød i Mexico, men den andel er faktisk faldet fra 90 pct. i 2014, blandt andet pga. konkurrence fra Canada. Derfor er marketingchefen for brancheorganisationen US Meat Export Federation, Dan Halstrom, taget på charmeoffensiv blandt mexicanske kødproducenter, skriver mediet.

”Sektoren for videre forarbejdning (af kød, red.) i Mexico er det klart største segment for aftagning af amerikansk svinekød. Vi har altid været fokuserede på sektoren, men vi er begyndt at skubbe på her igen for nylig - især på grund af den øgede produktion her i USA – for at sikre, at vi forsvarer vores markedsandel nede i Mexico,” siger han til Global Meat News.

Den stærke amerikanske dollar og en devaluering af Mexicos peso har betydet, at canadiske producenter står i en stærkere position end amerikanerne med hensyn til pris. Samtidig frygter brancheorganisationen, at Mexico vil indføre afgifter på amerikansk svinekød på baggrund af den nuværende diskussion om en landemærkning af kød mellem de tre nordamerikanske lande.

Europæiske svineproducenter vinder slaget om Kina

WH Group oplever tilbagegang i første halvår

Smithfield-direktør: "Vi vil ikke spille andenviolin for nogen"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også