FødevareWatch

Kyllingeselskab lander utilfredsstillende regnskab

Lave salgspriser har medført et fald i CPF Denmarks årsresultat, der er det laveste i en lang årrække.

Foto: Joachim Adrian

Regnskabet for den vestjyske kyllingevirksomhed CPF Denmark A/S bød på et fald i resultatet efter skat, der er gået fra 7,571 mio. kr. i 2013 til 970,000 kr. i 2014. Et årsresultat, der ifølge selskabets ledelsesberetning ikke er tilfredsstillende.

Ledelsen mener, at hovedårsagen til det nedadgående resultat skal findes i de lave salgspriser på markedet.  

Trods det nedadgående årsresultat ser selskabet en tilfredsstillende udvikling på kyllingemarkedet med vækst i både fødevaresektoren, detailhandlen og branchen. Derudover fremgår det af ledelsesberetningen, at den uoplyste, forventede omsætning næsten blev opnået.

Selskabets bruttofortjeneste er gået fra 17,408 mio. i 2013 til 9,045 mio. kr. i 2014, mens det primære driftsresultat lød på 1,533 mio. kr. i 2014 mod 10,255 mio. kr. året før.

Opjusterer forventningerne

I CPF Denmarks beretning fremgår det, at forventningerne for 2015 opjusteres sammenlignet med resultatet året før. Virksomheden forudser en vækst i detailhandlen og fødevareservicesektoren, og der er ekspansion på dagsordenen:

"Vores forretninger i Sverige og Finland forventes at fortsætte deres positive udvikling. Derudover forventer vi at fortsætte vores markedsudvikling på andre skandinaviske markeder,” skriver ledelsen bl.a. i beretningen.

CPF Denmark har hovedkontor i Varde og tilbyder færdigretter til detailhandlen under brandet Kitchen Joy samt kyllingeprodukter i forskellige udskæringer og tilberedningsformer til foodservice-sektoren.

Som datterselskab til thailandske Charoen Pokphand Food er den danske kyllingeleverandør en del af verdens næststørste producent af fjerkræ. Modervirksomheden har selskaber i 24 lande, og tidligere på sommeren udvidede de forretningen, da et andet datterselskab, CPF Netherlands, opkøbte de to store russiske selskaber CJSC Poultry Production Severnaya og CJSC Poultry Parent Stock Production Woyskowitsy

Direktør og medejer i CPF Denmark, Morten Hesselholt, ønsker ikke at udtale sig om regnskabet.

Thailandsk storaktør bruger milliarder på russisk fjerkræforretning

Kyllingeproducent vender minus til plus

Coop indgår partnerskab om økologiske kyllinger

Kyllingeproducent finder plads mellem økologi og konventionel 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier