Coop indgår partnerskab om økologiske kyllinger

Sammen med en sønderjysk fjerkræproducent har Coop nu indgået ny partnerskabsaftale om økologisk kylling.
Foto: Martin Slottemo Lyngstad
Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Coop har netop indgået en partnerskabsaftale med Sødam Fjerkræ i Sønderjylland om salg og udvikling af henholdsvis økologiske og fritgående kyllinger.

Det skriver dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

”Med denne aftale kan vi indlede et nyt kapitel for bedre danske kyllinger, hvor der kommer varer ud i alle vore butikker, der forener bedre dyrevelfærd og bedre smag,” siger food direktør Jens Visholm.

Coops nye økologiske kyllinger, som vil blive mærket med "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" vil fra 2. maj være at finde i kølediskene i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’- og LokalBrugsen og Irma. Samme uge får kunderne i Fakta mulighed for at købe den fritgående kylling, som til efteråret vil være at finde i de øvrige af Coops kæder. Begge kyllinger kommer i Coops eget mærke Smag Forskellen.

I Coop-kæden Fakta er man gået skridtet videre, fortæller kædedirektør Niels Karstensen til FødevareWatch.

”Vi har valgt den tilgang til hele fjerkræsområdet, at alt vores fjerkræ i Fakta fra nu af er dansk. Det eksekverede vi i sidste uge," siger han og tilføjer:

”Problematikken er, at når man tager sådan en beslutning her om at køre rent dansk, så skal man være sikker på, at man har mængderne. Det har vi arbejdet med leverandørerne på."

Aftalen med Sødam er den 3. partnerskabsaftale, som Coop har indgået i år for at realisere sit madmanifest. De to første var Thorupstrand Kystfiskerlaug og den økologiske gård Søris.

Kyllingeproducent finder plads mellem økologi og konventionel

Øget økosalg smitter af på kyllingerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også