FødevareWatch

Kyllingeproducent finder plads mellem økologi og konventionel

Himmerland Kylling vil ikke selv kalde deres kyllinger for velfærdskyllinger, men opdrættet i bæredygtige stalde og fodret med blandt andet rødbeder og grønkål har produkterne fundet en plads midt mellem de to yderpoler.

Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

”Med omtanke for dyrevelfærd og miljø, vokser alle vores kyllinger op i stalde, der får strøm fra vindmøller og varme fra halmfyr. Derudover har vi på alle staldene vekselvarmere, som giver et frisk, tørt og varmt klima, så kyllingerne har lyst til at bevæge sig i den hø, som vi også sørger for at tilføre staldene," lyder den indledende præsentation fra salgs- og marketingdirektør, Berit Andersen, da FødevareWatch ringer for at høre mere om, hvad Himmerland Kylling er for en fødevareproducent.

Himmerland Kylling udgør et lille hjørne i det store familieejede landbrug Rokkedahl, som har eksisteret siden 1963, og som på danmarkskortet har hjemme mellem Nibe og Løgstør. Det drives i dag af 3. generation, og årligt produceres der i omegnen af 10 millioner kyllinger på en række gårde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier