FødevareWatch

Handelsaftale mellem EU og Vietnam baner vej for fødevarer

En ny handelsaftale er resultatet af forhandlinger mellem EU-Kommissionen og Vietnam. Det asiatiske land vil åbne sit marked for de fleste EU-fødevarer.

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

EU-Kommissionen og Vietnam er nu blevet enige om en nye handelsaftale, som medfører at ”næsten alle handelstariffer afskaffes.

Det skriver landbrugsavisen.

Her er nogle af de landvindinger, som danske fødevareproducenter kan se frem til, når aftalen træder i kraft:

Vietnam vil åbne sit marked for de fleste EU-fødevarer. Frosset svinekød vil være toldfrit efter syv år, oksekød efter tre år, mejerivarer efter højst fem år og ingredienser efter maksimalt syv år. Eksporten af kylling vil være fuldt ud liberaliseret efter 10 år, mens den på vin og spiritus vil være det efter syv år.

GMO-forskelle kan bremse handelsaftale

Dansk teknologi skal til Japan

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier