FødevareWatch

Analytiker: Dansk fødevareeksport fint fra start

Den danske eksport af fødevarer led et mindre dyk fra 2012 til 2013, men blev atter styrket i 2014, viser tal fra Danske Bank. Eksporten er kommet fint fra start i 2015, vurderer analytiker og kalder danske virksomheder meget omstillingsparate.

Foto: Arla/ PR

Hvert år sender danske fødevareproducenter milliarder af kilo fødevarer uden for landets grænser. Til sammen udgør den store eksport en vigtig indtægtskilde for Danmark.

Tal fra Danske Bank viser, at Danmark i 2012, 2013 og 2014 eksporterede fødevarer for hhv. 101,2 mia. kr., 103,7 mia. kr. og 103,0 mia. kr. Da fødevarepriserne som bekendt kan svinge meget, giver det god mening også at betragte eksporten opgjort i kilo. Her eksporterede den danske fødevarebranche i samme årrække 8,2 mia. kg., 7,9 mia. kg. og 8,2 mia. kg. Heraf fremgår det, at der blev eksporteret mere i 2014 end året før, men at producenterne på grund af faldende priser tjente mindre.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier