I 2014 udgjorde EU’s fødevareeksport 7 pct. af unionens totale eksport, viser nye tal fra EU-Kommissionen ifølge Landbrugsavisen.
Væksten i 2014 var 1,6 pct. mod 5,8 pct. i 2013 og hele 12 pct. i 2012. I andet halvår af 2014 faldt fødevareeksporten til Rusland med intet mindre end 23 pct., efter landet indførte sin omfattende embargo mod europæiske fødevarer.
EU-Kommissionen skriver imidlertid, at eksportørerne har haft held til at afsætte deres fødevarer på nye markeder.
Trods det markante fald i eksporten til Rusland, forbliver landet et stort og vigtigt marked for de europæiske fødevareeksportører. Top fem destinationer for de 28 EU-landes landbrugs- og fødevareprodukter er således i prioriteret rækkefølge USA, Rusland, Kina, Schweiz og Japan.
USA er den absolut største partner og aftager 13 pct. af den totale eksport.
EU forlænger støtte til landmænd
Landbrugskrisen får EU-samarbejde til at slå revner
Fetaen skaber storpolitiske problemer