FødevareWatch

EU’s fødevareeksport hæmmet af Rusland

Væksten i EU’s fødevareeksport var i 2014 markant mindre end i de foregående år. Ruslands embargo giver sit bidrag til den faldende vækstrate.

Foto: Markus Schreiber

I 2014 udgjorde EU’s fødevareeksport 7 pct. af unionens totale eksport, viser nye tal fra EU-Kommissionen ifølge Landbrugsavisen.

Væksten i 2014 var 1,6 pct. mod 5,8 pct. i 2013 og hele 12 pct. i 2012. I andet halvår af 2014 faldt fødevareeksporten til Rusland med intet mindre end 23 pct., efter landet indførte sin omfattende embargo mod europæiske fødevarer.

EU-Kommissionen skriver imidlertid, at eksportørerne har haft held til at afsætte deres fødevarer på nye markeder.

Trods det markante fald i eksporten til Rusland, forbliver landet et stort og vigtigt marked for de europæiske fødevareeksportører. Top fem destinationer for de 28 EU-landes landbrugs- og fødevareprodukter er således i prioriteret rækkefølge USA, Rusland, Kina, Schweiz og Japan.

USA er den absolut største partner og aftager 13 pct. af den totale eksport.

EU forlænger støtte til landmænd

Landbrugskrisen får EU-samarbejde til at slå revner

Fetaen skaber storpolitiske problemer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier