
På Roskilde Festival i 2014 blev der solgt mere end én million måltider, og også i år er de der, de kendte brands, og nogle få, der gerne vil være det.
Køerne ved boderne begynder så småt fra morgenstunden, først kaffen, så øllerne og forbavsende tidligt sandwich og andet mad.Der er unge mennesker, faktisk flest unge i alle afskygninger; hende med tatoveringerne, ham med overarmene, fra alle lag i samfundet.
Carlsberg, Meyers, Juicorganic, Hansens Is, Peter Larsen Kaffe.
Alle er de med Roskilde Festivalen, alle fremhæver de, at det er et fremragende udstillingsvindue for deres produkter – et godt sted at teste nye produkter.
Men hvem er den typiske festivalgæst? Det svar kan Isabel Birch Waltersdorph, "ansvarlig for Food" på festivalen give FødevareWatch – her er beskrivelsen.
Holder regnen sig væk, kan Roskilde blive god is-forretning
Den typiske gæst
*Alder: 73 pct. af publikum er under 25 år og gennemsnitsalderen er 23,9 år.
*Køn: Der er en lille overvægt af kvinder blandt publikum, 51 pct. kvinder og 49 pct. mænd.
*Civilstand: Over halvdelen af publikum er single (58 pct.), mens 35 pct. har en kæreste og kun 5,2 pct. er gift.
*Beskæftigelse: 49 pct. af publikum er studerende og 29 pct. er i arbejde. Derudover er 4,3 pct. jobsøgende/ledige.
*Geografi: Der er en klar overvægt af danskere. 90,5 pct. kommer fra Danmark, men 4 pct. er fra Norge og 3 pct. er fra Sverige. Det er hovedsageligt publikum fra Sjælland, nærmere betegnet Storkøbenhavn, som tager på Roskilde Festival.
*Økonomi: Hovedparten af publikum har et månedligt rådighedsbeløb mellem 2.001-5.000 kr. De forventer at bruge mellem 1.001-2.000 kr. i løbet af festivalen, men der er dog flere segmenter, som bruger væsentligt mere, hvilket hiver gennemsnittet op på 2.265 kr.
*Arketype: Roskilde-gængeren er kort sagt en 24-årig dansk kvinde. Hun er single, studerende og bosat i Storkøbenhavn. SU’en rækker ikke så langt, men hun forventer at bruge en stor del af hendes rådighedsbeløb på Roskilde Festival, helt præcis 2.265 kr.