FødevareWatch

Her er den typiske Roskilde-gæst

Roskilde Festival er for mange store og små føde- og drikkevarefirmaer det helt rigtige sted at fange de helt rigtige forbrugere. Her er fakta om de gæster, der giver den gas, når musikken spiller.

Det typiske Roskilde-gænger er single, studerende og bosat i Storkøbenhavn | Foto: Philip Davali/Polfoto

På Roskilde Festival i 2014 blev der solgt mere end én million måltider, og også i år er de der, de kendte brands, og nogle få, der gerne vil være det.

Køerne ved boderne begynder så småt fra morgenstunden, først kaffen, så øllerne og forbavsende tidligt sandwich og andet mad.

Der er unge mennesker, faktisk flest unge i alle afskygninger; hende med tatoveringerne, ham med overarmene, fra alle lag i samfundet.

Carlsberg, Meyers, Juicorganic, Hansens Is, Peter Larsen Kaffe.

Alle er de med Roskilde Festivalen, alle fremhæver de, at det er et fremragende udstillingsvindue for deres produkter – et godt sted at teste nye produkter.

Men hvem er den typiske festivalgæst? Det svar kan Isabel Birch Waltersdorph, "ansvarlig for Food" på festivalen give FødevareWatch – her er beskrivelsen.

Holder regnen sig væk, kan Roskilde blive god is-forretning

Den typiske gæst
 

*Alder: 73 pct. af publikum er under 25 år og gennemsnitsalderen er 23,9 år.

*Køn: Der er en lille overvægt af kvinder blandt publikum, 51 pct. kvinder og 49 pct. mænd.

*Civilstand: Over halvdelen af publikum er single (58 pct.), mens 35 pct. har en kæreste og kun 5,2 pct. er gift.

*Beskæftigelse: 49 pct. af publikum er studerende og 29 pct. er i arbejde. Derudover er 4,3 pct. jobsøgende/ledige.

*Geografi: Der er en klar overvægt af danskere. 90,5 pct. kommer fra Danmark, men 4 pct. er fra Norge og 3 pct. er fra Sverige. Det er hovedsageligt publikum fra Sjælland, nærmere betegnet Storkøbenhavn, som tager på Roskilde Festival.

*Økonomi: Hovedparten af publikum har et månedligt rådighedsbeløb  mellem 2.001-5.000 kr. De forventer at bruge mellem 1.001-2.000 kr. i løbet af festivalen, men der er dog flere segmenter, som bruger væsentligt mere, hvilket hiver gennemsnittet op på 2.265 kr.

*Arketype: Roskilde-gængeren er kort sagt en 24-årig dansk kvinde. Hun er single, studerende og bosat i Storkøbenhavn. SU’en rækker ikke så langt, men hun forventer at bruge en stor del af hendes rådighedsbeløb på Roskilde Festival, helt præcis 2.265 kr.

Jacobsen glæder sig til Paul McCartney

Alkoholfri fremgang i Tuborg

"Den energi, der opstår de fire dage, den er magisk"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier